Στέγαση εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο: 10 νομά σε ένα δωμά

Ασυντήρητα και μικρά σπίτια ενοικιάζονται για χρυσάφι στο Ρέθυμνο με πολλούς φοιτητές και εκπαιδευτικούς να αναγκάζονται να συγκατοικήσουν. Έχει γίνει κανόνας η ενοικίαση από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάη με υψηλό ενοίκιο και μετά βραχυχρόνια μίσθωση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Με την οικοδομική δραστηριότητα να έχει σχεδόν ανασταλεί εδώ και 11 χρόνια, με τη βραχυχρόνια μίσθωση να οργιάζει και τα σπίτια ακριβά και δυσεύρετα, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει ο Γολγοθάς ανεύρεσης στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο έχουν αναπτύξει μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορούν να ενημερώνονται οι αναπληρωτές για τυχόν διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση, όμως οι πρσδοκίες είναι χαμηλές, λόγω των συνθηκών οικονομικής ασφυξίας που έχουν διαμορφωθεί.

Η τοπική εκκλησία ευελπιστεί να βοηθήσει στην φιλοξενία και στέγαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Ρέθυμνο, αλλά και φοιτητών που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ενοικίαση στέγης ακόμα και με συγκατοίκηση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν την ύπαρξη σπιτιών στην παλιά πόλη χωρίς συντήρηση με 10 συγκάτοικους και 180 ευρώ ενοίκιο ανά άτομο.

Πηγή Nea Kriti
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online