ΣΤΕ: αίτημα για διαφορετικές πανελλήνιες μαθητών τηλεκπαίδευσης

Η κυβερνητική απόφαση να επιτρέψει τη λειτουργία των λυκείων σε κάποιες περιοχές της χώρας και ταυτόχρονα να μην την επιτρέψει στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές» οδηγεί σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η απόφαση αυτή έχει κάνει πολλούς γονείς να χρησιμοποιήσουν δικαστικά μέτρα για να την ακυρώσουν, επικαλούμενοι ότι δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων, ειδικά στην Γ’ Λυκείου και ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου, όπου θα «αναμετρηθούν» παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν επιστρέψει στις τάξεις τους με παιδιά τα οποία συνεχίζουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Αυγής”, το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς γονείς να έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ, ενώ ακόμα περισσότερα είναι τα δικηγορικά γραφεία τα οποία αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις συλλογικά, δηλαδή προβαίνουν σε συλλογικές προσφυγές.

Οι προσφυγές αφορούν ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ίσης εκπαίδευσης και της αναλογικότητας, δεδομένου ότι παιδιά τα οποία έχουν λάβει διαφορετικού τύπου εκπαίδευση θα κληθούν να διαγωνιστούν στις ίδιες εξετάσεις.

Από τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει τις προσφυγές αναφέρεται ότι μια λύση που θα προτείνουν είναι ο διαφορετικός τύπος εξετάσεων για τους μαθητές των οποίων η διά ζώσης εκπαίδευση δεν είναι εφικτή.

Πηγή Αυγή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online