Σκέψεις για άνοιγμα γυμνασίων/λυκείων μετά τα προβλήματα του Webex

Σκέψεις να ανοίξουν πιο νωρίς από τη λήξη του lockdown γυμνάσια και λύκεια, φαίνεται πως κάνουν στην κυβέρνηση, μετά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης και αφού βέβαια πάρουν έγκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Η πρόταση φαίνεται πως έπεσε χθες στο τραπέζι υπό την πίεση και των προβλημάτων στην τηλεκπαίδευση, ενώ τα σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκαν και σήμερα.

Υπάρχει μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα ο οποίος δεν έχει καν πρόσβαση σε κατάλληλες υποδομές (υπολογιστές, δίκτυο) ώστε να παρακολουθεί με συνέπεια τα μαθήματα, ενώ παράλληλα πρόβλημα υπάρχει και στην πλευρά των εκπαιδευτικών που δεν είναι όλοι καταρτισμένοι, δεν εκπαιδεύτηκαν ώστε να κάνουν μάθημα μέσω υπολογιστή αλλά αυτό δεν τίθεται δημόσια από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να μην ανοιχθεί νέο μέτωπο.

Έτσι κάποιοι προτείνουν την επανέναρξη των μαθημάτων, εκτιμώντας ότι είναι προτιμότερο οργανωμένα οι έφηβοι να απεγκλωβίζονται για τις ώρες των σχολικών μαθημάτων παρά να βρίσκονται τα πρωινά στο σπίτι με μία προβληματική τηλεκπαίδευση και τα απογεύματα να κινούνται κανονικά σχεδόν παντού.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα υπάρχει η δυνατότητα να κινούνται οι μαθητές με βεβαίωση κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει και με τα παιδιά του δημοτικού και οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στο απολύτως απαραίτητο.

Πηγή Tvxs
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...