Σίγησαν τα όργανα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έστειλαν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αγωνία τους “για την απόλυτη συρρίκνωση των μουσικών μαθημάτων”.

Όπως τονίζουν, τα μουσικά όργανα είναι πια ελάχιστα ενώ από τις 391 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων που αιτήθηκε το σχολείο, καλύφθηκαν μόλις οι 81.

Διαβάστε την επιστολή παρακάτω:

“Οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου εκφράζουμε την αγωνία και την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόλυτη συρρίκνωση των μουσικών μαθημάτων. Τα όργανα που διδάσκονται στο σχολείο πια, είναι ελάχιστα.

Θα έπρεπε, στη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τη λειτουργία του σχολείου, να έχουμε μόνιμους καθηγητές στα όργανα, να έχουμε πληθώρα οργάνων, σωστά στελεχωμένα μουσικά σύνολα, καθηγητές πολλών μουσικών ειδικεύσεων.

Αντί γι αυτό, στηριγμένη σε αναπληρωτές και ωρομισθίους τόσα χρόνια, η διδασκαλία των μουσικών οργάνων διαρκώς συρρικνώνεται. Φέτος συγκεκριμένα τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ.

Μόλις τρεις αναπληρωτές έχουν προσληφθεί με πλήρες ωράριο, ένας με μειωμένο ωράριο και κανείς ωρομίσθιος. Από τις 391 ώρες διδασκαλίας μουσικών οργάνων που αιτήθηκε το σχολείο, καλύφθηκαν μόλις οι 81.

Όργανα όπως μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι, ευρωπαϊκά και παραδοσιακά κρουστά, τσέλο, ακορντεόν, κανονάκι, σαξόφωνο, τρομπέτα, τούμπα, παραδοσιακό βιολί δεν διδάσκονται καθόλου, ενώ όργανα όπως το πιάνο, ο ταμπουράς (που είναι και υποχρεωτικά όργανα), η κιθάρα, το βιολί, η λύρα, το φλάουτο, καλύπτονται μερικώς, καθώς οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δυο και τρεις μαζί, ενώ η διδασκαλία προβλέπεται ατομική.

Ειδικά στον ταμπουρά, που προβλέπονται μικρές ομάδες παιδιών, η διδασκαλία γίνεται κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι 90 από τους 262 μαθητές του Σχολείου μας δεν διδάσκονται καθόλου το όργανο επιλογής τους.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αγωνία μας. Ποιο άραγε είναι το παρόν και το μέλλον αυτού του σχολείου;”

Πηγή Nooz
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online