Σαρηγιάννης: άνοιγμα λυκείων στις 29-3/γυμνάσια-δημοτικά μετά το Πάσχα

Ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε στο ethnos.gr πως η κορύφωση του σημερινού κύματος της πανδημίας θα έλθει στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να βιαστούμε και να προχωρήσουμε σε άμεσα ανοίγματα τομέων της αγοράς αλλά και των σχολείων, τα οποία εκτιμάει ότι πρέπει να γίνουν πολύ αργότερα από τα σενάρια που κυκλοφορούν σήμερα.

Εξαίρεση κάνει μόνο για τα Λύκεια, τα οποία υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν επαρκώς οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μαζί με την Γ΄ Λυκείου ο καθηγητής υποστηρίζει ότι πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

Σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Δημοτικά, ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμάει ότι πρέπει να γίνει ξανά μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

“Έχω πει στους αρμόδιους τα σχολεία να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα, όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο” τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Πηγή Έθνος
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online