Ρεκόρ τηλεθέασης η πρεμιέρα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης

Τηλεθέαση ρεκόρ (51,2%) στους μαθητές έκανε χθες Δευτέρα 30-3-20 η πρεμιέρα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Περισσότερα από 125.000 παιδιά του δημοτικού σχολείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας εκπαιδευτικής εκπομπής που μεταδίδει καθημερινά από χθες στις 10 το πρωί η ΕΡΤ2.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι το πρόγραμμα δεν το παρακολούθησαν μόνον οι μαθητές, αλλά και χιλιάδες ενήλικες, με το μέσο μερίδιο στο γενικό κοινό να φτάνει στο 11,2%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, στα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 51,2% και στις ηλικίες 4-17 το 49,5%, ενώ εντυπωσιακά ήταν τα ποσοστά και των γονέων – κυρίως των πατεράδων – που παρακολούθησαν με τα παιδιά τους τα πρώτα τηλεοπτικά μαθήματα γλώσσας, ιστορίας και φυσικής.

Είναι ενδεικτικό ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας – έστω για ένα λεπτό – το παρακολούθησαν 588.313 πολίτες.

Αύριο Τετάρτη 1-4-20 στο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 εντάσσεται και το μικρό δημοτικό με μαθήματα γλώσσας για τους μαθητές της Β’ δημοτικού και μαθηματικά επανάληψης για όλες τις τάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την τηλεοπτική μετάδοση, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/ που δημιούργησε η ΕΡΤ ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να παρακολουθήσουν τις εκπομπές κατανεμημένες ανά σχολική τάξη, στον χρόνο που επιθυμούν.

Πηγή Πρώτο Θέμα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online