Πρόταση για μερικά μαθήματα εξ αποστάσεως μερικά δια ζώσης

H Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει τελικά την Παρασκευή σε πλήρη σύνθεση, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να εισηγηθεί νέα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας. Οι ειδικοί έχουν επισημάνει ήδη την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ως εναλλακτικά μέσα, ξεκινώντας με πρόταση για εκτεταμένη διενέργεια τεστ, στην προσπάθεια να ανιχνεύονται τα θετικά περιστατικά του ιού έγκαιρα και να μην δημιουργούν νέους «θύλακες» γύρω τους, που με τη σειρά τους επεκτείνουν τη διασπορά.

Επιπλέον, αυτή τη φορά, οι ειδικοί θα συζητήσουν τα διενεργούμενα τεστ να γίνονται πλέον στοχευμένα, με την αξιοποίηση και σε αυτό το κομμάτι της πανδημίας των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τα φαρμακεία, ώστε τα περιστατικά που θα προκύπτουν να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Γιατί εκεί ο πληθυσμός είναι γνωστός και είναι καλύτερα αντιμετωπίσιμος από ένα τυχαίο δείγμα. Ταυτόχρονα μπορούν να τηρούνται στοιχεία διαστρωμάτωσης του πληθυσμού, για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι ένα πρώτο «άνοιγμα» στο λιανεμπόριο μετά τις 22 Μαρτίου και στη συνέχεια από τις 29 Μαρτίου ένα άνοιγμα στα Δημοτικά και την 3η Λυκείου.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι προτάσεις περιλαμβάνουν άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων με ραντεβού, με φυσική παρουσία των πελατών μέσα στο κατάστημα, και εφαρμογή click away στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» χρώμα.

Αντίστοιχα, σε ότι αφορά τα σχολεία, αναζητούνται τρόποι μείωσης των μαθητών στις τάξεις, με ένα υβριδικό μοντέλο. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διερευνά τη δυνατότητα κάποια μαθήματα να μπορούν να γίνονται δια ζώσης και κάποια εξ’ αποστάσεως, ώστε να αποδεσμεύονται χώροι και οι τάξεις να χρησιμοποιούν τις διαθέσιμες αίθουσες εναλλάξ με μικρότερο αριθμό μαθητών.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online