Πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠΠΕΘ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσαν την υλοποίηση Προγράμματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του προγράμματος είναι η πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, παιδαγωγικού παιχνιδιού, γνωριμίας με αθλήματα τα οποία δεν είναι πολύ γνωστά και εναλλακτικών τρόπων άσκησης καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι μαθητές που θα επισκέπτονται το Καυτατζόγλειο Στάδιο θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν για την ιστορία του σταδίου καθώς και για τα σπουδαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα τα οποία διαδραματιστήκαν έως σήμερα.

Τα αθλήματα στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές είναι το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση, ο κλασικός αθλητισμός, οι πολεμικές τέχνες (τζούντο – ταε κβο ντο), η τοξοβολία, η ξιφασκία και η αντισφαίριση. Παράλληλα, οι μαθητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως παιδαγωγικά παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή, πεζοπορία κ.α. ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα γνωριμίας και με μη διαδεδομένα αθλήματα.

Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές πέρα από τα έξοδα μετακίνησης προς και από το Στάδιο, την οποία θα αναλαμβάνει η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online