Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας: αναπληρωτής σημαίνει ότι είσαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο Τάσος Παντζαρτζίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βέροιας, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός πως από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσλήφθηκαν φέτος περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε σχέση με πέρυσι.

Στο ερώτημα για ποιο λόγο προσλαμβάνονται αναπληρωτές και δεν μονιμοποιούνται εκπαιδευτικοί ο κ. Παντζαρτζίδης επεσήμανε πως «σήμερα έχουμε 60000 μόνιμους και 7500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και αντιπροσωπεύουν το 30% των εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Προφανώς και αυτά τα κενά που δημιουργούνται έχουν να κάνουν με λογιστικούς λόγους, από την στιγμή που η χώρα μας μπαινοντας στα μνημόνια έπρεπε να συμμαζέψει τα οικονομικά της, κατά απαίτηση των δανειστών».

Πρόσθεσε, ακόμα, με νόημα πως «η επιλογή αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας έγκειται στο να υπαρχει ευκολότερη “διαχείριση” του προσωπικού».

“Αναπληρωτής εκπαιδευτικός σημαίνει ότι είσαι συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι και πηγαίνεις να δουλέψεις την μια χρονια σ’ ένα σημείο της Ελλάδος και την άλλη κάπου αλλού. Ομως με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές παιδαγωγικά-διδακτικά χάνουν, αλλάζοντας κάθε χρόνο εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής βρίσκεται σ’ ένα τεντωμένο σχοινί, στο οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει τα επαγγελματικά με την οικογένειά του. Οι αναπληρωτές καθηγητές υποχρεώνονται να γίνονται γυρολόγοι, προκειμένου να καλύπτουν τα κενά και να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης.

Επιπλέον, να αναφερθεί ότι ανύπαντροι συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν καθαρό μισθό 750 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα καλούνται να καλύψουν υποχρεώσεις οι οποίες αναφέρονται σε σπίτι, διατροφή και μετακινήσεις.

Με την περίπτωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η εκπαίδευση χάνει την ποιότητά της, καθ’ ότι η συνεχής αλλαγή εκπαιδευτικών φέρνει κακά αποτελέσματα στα σχολεία και επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών“.

Πηγή Ημερησία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online