Πρώτη μέρα στο σχολείο με αντισηπτικά και θερμομετρήσεις

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 11-5-20 τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι επέστρεψαν στο σχολείο ύστερα από δύο μήνες. Με αντισηπτικό σε κάθε σχολική αίθουσα και τα θρανία σε απόσταση, οι μαθητές κλήθηκαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Οι τάξεις είχαν χωριστεί με τα τμήματα να μην ξεπερνούν τα 15 παιδιά ωστόσο στις περισσότερες οι μαθητές δεν ξεπερνούσαν τους 10. Η πρώτη εκτίμηση από την εικόνα στα σχολεία είναι πως οι μαθητές που επέλεξαν να πάνε ξανά σχολείο ήταν λιγότεροι απ’ όσους υπολογίζονταν.

Ο αριθμός των μαθητών μάλλον θα μειωθεί κι άλλο τις επόμενες μέρες, αφού πολλά παιδιά παραδέχτηκαν ότι πήγαν σήμερα στο σχολείο από περιέργεια ή για να δουν τους φίλους τους και τις επόμενες μέρες μάλλον θα μείνουν στο σπίτι να διαβάζουν.

Υπήρξαν πάντως διαφορές στην εφαρμογή των μέτρων από σχολείο σε σχολείο. Κάποια λύκεια περιορίστηκαν στα βασικά μέτρα του αντισηπτικού και των αποστάσεων των θρανίων. Άλλα παρείχαν θερμομέτρηση πριν την είσοδο στη σχολική μονάδα, ενώ υπήρχαν σημάδια στο προαύλιο για την τήρηση των αποστάσεων.

Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών και των καθηγητών δεν φορούσε μάσκα η χρήση της οποίας είναι ούτως ή άλλως προαιρετική.

Πηγή in.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online