ΠΑΣΑΔ: οι κλειστοί πίνακες δημιουργούν στρεβλότητες

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων κοινοποίησε ανακοίνωση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούν οι κλειστοί πίνακες αναπληρωτών. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η συνταγή της αναπλήρωσης σε συνδυασμό με τους κλειστούς πίνακες για 3 χρόνια προκαλεί προβλήματα και (σίγουρα) δεν είναι λειτουργική. Οι προσλήψεις ΠΕ70 Γενικής στις Α’ και Β’ φάσεις ήταν 3716. Σε αυτές έρχονται να προστεθούν οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη αλλά και στα ΣΜΕΑΕ, με αποτέλεσμα η ροή των προσλήψεων στη Γενική Αγωγή στη Β’ φάση να φτάσει οριακά στο τέλος του πίνακα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο τελευταίος προσληφθείς έχει θέση 18474 σε σύνολο 18476 ατόμων.

Οι εναπομείναντες στον πίνακα της Γενικής είναι περίπου 2800 δάσκαλοι. Ωστόσο και με δεδομένο ότι τα άτομα αυτά έχουν κάνει -όπως φάνηκε- περιορισμένη δήλωση περιοχών, είναι ορατός ο κίνδυνος σε επόμενη φάση προσλήψεων, κενά δασκάλων να μείνουν ΑΚΑΛΥΠΤΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι για τα ΖΕΠ είχαν εγκριθεί 1014 προσλήψεις αλλά αντ’ αυτών έγιναν 943. Κοινώς, “χάσαμε”, ήδη, 71 προσλήψεις, ακριβώς επειδή δεν επαρκούν τα εναπομείναντα άτομα στον πίνακα. Και είναι ακόμα αρχές Οκτώβρη…

Ερχόμαστε, λοιπόν, αντιμέτωποι με μια νέα συνθήκη, η οποία θα πρέπει να προβληματίσει όλο τον εκπαιδευτικό κλάδο, την ίδια ώρα που χιλιάδες απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης περιμένουν τη σειρά τους για να δουλέψουν στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει. Το πρόβλημα έγκειται αφενός στο σύστημα των κλειστών (για 2+1 χρόνια) πινάκων, αλλά και στη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού των αναπληρωτών. Και αυτά είναι που πρέπει να διορθωθούν. Και πρέπει να διορθωθούν ΑΜΕΣΑ.

Αποτελούν αδήριτη ανάγκη οι περαιτέρω διορισμοί και το άμεσο άνοιγμα των πινάκων, ώστε οι συνάδελφοι που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στην ανεργία να μπορέσουν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό σύστημα σε αυτή την έκτακτη συνθήκη. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε λύσεις και να αντιμετωπίσουμε για ακόμα μια φορά όλες τις προκλήσεις με ήθος και αξιοπρέπεια, έννοιες απόλυτα συνυφασμένες με τον Σύλλογό μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online