ΠΑΣΑΔ: ανάληψη υπηρεσίας αναπληρωτών την 1η Σεπτέμβρη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων κοινοποίησε ανακοίνωση με την οποία ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να γίνει την 1η Σεπτέμβρη η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Συνάδελφοι, την ίδια ώρα που από χθες στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, το Υπουργείο τηρούσε σιγή ιχθύος αναφορικά με την αξιοπιστία του εν λόγω δημοσιεύματος. Σήμερα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε αυτά που διαβάζουμε από χθες και να επισημάνουμε τα εξής:

Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών της Α’ φάσης θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου (χάνονται 4 ημερομίσθια).

Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών της Α’ φάσης θα ξεκινήσει από 1 Σεπτεμβρίου.
Δυστυχώς, φαίνεται πως γυρνάμε σε παλιότερες εποχές όπου οι αναπληρωτές αντιμετωπίζονταν ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Σε εποχές που οι αναπληρωτές έφταναν στα σχολεία σε ημερομηνία μεταγενέστερη των μόνιμων συναδέλφων, χωρίς να έχουν την ευκαιρία να παραστούν στον πρώτο σύλλογο διδασκόντων, κατά τον οποίο γίνεται ο καθορισμός των δράσεων της μονάδας και καθορίζεται η κατανομή των τμημάτων.

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στον προγραμματισμό αυτό, που μας γυρνάει σε εποχές που θεωρούσαμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα, ούτως ώστε ΑΠΑΝΤΕΣ οι εκπαιδευτικοί να βρισκόμαστε στα σχολεία από 1 Σεπτεμβρίου, όπως απαιτεί η λογική και επιβάλλουν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων και όπως έχει δεσμευτεί επανειλημμένα η Υπουργός Παιδείας στις δημόσιες τοποθετήσεις της”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online