ΠΑΣΑΔ: 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου οι προσωρινοί της 2ΓΕ/2019

Ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων για θέματα αναπληρωτών

“Μετά από συνάντησή μας με διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Πιστώσεις αναπληρωτών – ΖΕΠ

Οι πιστώσεις θα είναι, πιθανόν, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τις περσινές, σε όλα τα προγράμματα.

Οι ΤΥ βρίσκονται για υπογραφή στην Υπουργό προκειμένου να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ και θα πιέσουμε να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να είναι έτοιμες για την Α’ φάση προσλήψεων.

Πίνακες

Οι προσωρινοί της 2ΓΕ, σύμφωνα με την νέα ενημέρωση του ΑΣΕΠ προς το Υπουργείο, θα είναι έτοιμοι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η εκτίμηση πάντως για την έκδοση οριστικών της 1ΓΕ είναι από τον νέο χρόνο έως την άνοιξη του 2021 ενώ για τη 2ΓΕ δε μπορεί μέχρι στιγμής να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Αιτήσεις – Προσλήψεις

Το Υπουργείο με βάση το άρθρο 64 του 4692, δεν εξετάζει άλλο ενδεχόμενο πέραν της χρήσης των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για προσλήψεις αναπληρωτών.

Αποδέχεται πως θα γίνουν λάθη λόγω των ενστάσεων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τη διαδικασία και στην περίπτωση που κάποιοι δικαιωθούν στην ένστασή τους, είναι δεδομένο ότι θα τους προσμετρηθεί η προϋπηρεσία που έχασαν. Όλα τα υπόλοιπα θα διεκδικηθούν απ’ τον ενδιαφερόμενο δικαστικά.

Η δήλωση περιοχών θα γίνει αμέσως μετά τη δημοσίευση των ονομάτων των διορισμένων της Ειδικής (άρα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου) ενώ μέχρι 14/08 θα έχουν συγκεντρωθεί τα κενά και το σύστημα θα τρέξει μερικές μέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο, με σκοπό να είναι όλοι οι αναπληρωτές στις 7 Σεπτέμβρη στα σχολεία.

Ανάληψη υπηρεσίας

Μελετάται τρόπος ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν κατ’ ευθείαν στα σχολεία κι όχι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας, η οποία μας τονίστηκε πως είναι αδύνατο να γίνει καθώς χρειάζεται η φυσική παρουσία και ιδιόχειρη υπογραφή του προσλαμβανόμενου κι αυτό είναι αξεπέραστο.

Ωστόσο συζητήσαμε εδώ εκτενώς για την ηλεκτρονική υπογραφή σύμβασης που φαίνεται να είναι η μόνη διέξοδος στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τοποθετήσεις αναπληρωτών

Υπό εξέταση βρίσκεται το θέμα των κριτηρίων χωρίς να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση, όμως η εντοπιότητα κι η συνυπηρέτηση φαίνεται πως θα είναι στην κανονιστική πράξη, η οποία θα εκδοθεί ταυτόχρονα με τις προσλήψεις.

Μετακίνηση – Στέγαση

Κατά το Υπουργείο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δε διαφαίνεται πως θα υπάρξει πρόβλημα φέτος ως προς την εξεύρεση στέγης. Εμείς εδώ επαναφέραμε προς συζήτηση την κάρτα του αναπληρωτή και μέσω αυτής τη μόνιμη έκπτωση στα μέσα μεταφοράς και είσοδο στις ΛΑΕΔ και στα στρατιωτικά πρατήρια την οποία θα υποβάλλουμε και αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Μισθοδοσία

Η πρεμιέρα της ΕΑΠ έχει ήδη γίνει και η μισθοδοσία θα πιστώνεται πλέον κάθε 10 του μηνός. Ως εκ τούτου η πρώτη μισθοδοσία, για τους προσλαμβανόμενους αναπληρωτές του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου.

Παράβολα

Για το πρόβλημα με τα παράβολα τώρα, δηλώθηκε αναμονή για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ που έχει οριστεί για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να προδικάζεται από το Υπουργείο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας στην Ειδική

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σημερινό καθεστώς προσμέτρησης προϋπηρεσίας, μας δήλωσε ο Διευθυντής της Ειδικής Αγωγής και το συγκεκριμένο σημείο του νόμου που δεν αναγνωρίζει μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο δεν αφορά την Ειδική.

Μόνιμοι Διορισμοί στη Γενική

Εδώ κανένας συνομιλητής μας δεν πήρε την ευθύνη ν’ απαντήσει κάτι ουσιαστικό στην ερώτηση μας αν η έκδοση των τελικών πινάκων της 1 και 2 ΓΕ θα σημάνει αυτόματα και την έναρξη της διαδικασίας για μόνιμους διορισμούς.

Θεωρητικά, λογικά και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών, πιθανολόγησαν πως θα ξεκινήσει και στη Γενική η διαδικασία χωρίς να μπορούν ακόμη ούτε υπόθεση να κάνουν για τον αριθμό.

Από τη μεριά μας απορρίψαμε το νούμερο 10500 που είχε ανακοινωθεί ως το σύνολο των διορισμών για τη Γενική Αγωγή και υποδείξαμε πως αυτή ήταν εκτίμηση των αναγκών το 2019 ενώ παράλληλα αποδείξαμε, με στοιχεία, πως δεν θα αντιστοιχεί με τις ανάγκες της εκπαίδευσης το 2021.

Οπότε από εμάς κατατέθηκε στα πλαίσια του ρεαλισμού πρώτα και κατόπιν ως βασική μας διεκδίκηση, το αίτημα για 15000, κατ’ ελάχιστο, μόνιμους διορισμούς σε Α/βάθμια και Β/βάθμια.

Σύστημα διορισμών – ποινές

Στις συζητήσεις μας αναφερθήκαμε στο σύστημα διορισμών υποδεικνύοντας πως η μη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας δημιούργησε στρεβλώσεις, θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες, και πως αυτές δε μπορεί να λύνονται με ποινές. Πόσο μάλιστα όταν ο δεχόμενος την ποινή δεν έχει την, όπως θα έπρεπε αυτονόητα, δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του!

Κάμερες στην Τάξη

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος έχουν ήδη επισκεφτεί την Εισαγγελεία Αθηνών και έχουν συζητήσει με την Εισαγγελέα Ανηλίκων προετοιμάζοντας τα επόμενα βήματα του Συλλόγου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online