Οι ειδικοί συζητούν για έναρξη των σχολείων στις 14 Σεπτέμβρη

Φαίνεται πως τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επανεξετάζουν την ημερομηνία της έναρξης της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς διαπιστώνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ισχυρό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση που συζητείται είναι τα σχολεία να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι έχει ανακοινωθεί. Αντί, δηλαδή, για τις 7 Σεπτεμβρίου να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι ειδικοί έχουν προβληματιστεί από το το γεγονός πως τις τελευταίες μέρες η έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφει καθημερινά 200 και πλέον κρούσματα σε όλη την επικράτεια.

«Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε σε ποιο βαθμό θα αποδώσουν το προσεχές διάστημα τα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr και το ygeiamou.gr ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 του υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σίγουρο είναι η χρήση μάσκας από το νηπιαγωγείο όπως έχει εισηγηθεί ομόφωνως η επιτροπή και έχει αποδεχθεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Ερώτημα παραμένει, πάντως, τι θα γίνει με την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη ‘Ανοιξη, και το εάν -και πώς – θα έχει επικουρικό ρόλο με την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Θυμίζουμε πως πρόσφατα δημοσιεύθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ορίζει τον τρόπο λειτουργίας της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην περίπτωση εκ περιτροπής διδασκαλίας (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Πηγή Πρώτο Θέμα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...