Νομοθετική ρύθμιση για το παράβολο

Άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην αποκλειστούν από τους πίνακες αναπληρωτών 1200 εκπαιδευτικοί, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας “Μαρία Λιουδάκη”.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» επισημαίνει τα ζητήματα που έχουν προκύψει εξαιτίας των ρυθμίσεων που προβλέπονται στον Ν. 4589/2019.

Συνέπεια αυτών είναι να αντιμετωπίζουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί την ποινή του τριετούς αποκλεισμού από τον πίνακα που συντάσσεται για τις προσλήψεις των αναπληρωτών μετά από την τεχνική δυσλειτουργία της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ με την οποία καταστρατηγείται η αρχή της ισονομίας.

Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις που οι αιτήσεις των υποψήφιων για ένταξη στους πίνακες εκπαιδευτικών απορρίφθηκαν επειδή δεν κατέβαλαν το παράβολο εξ αιτίας των ασαφών οδηγιών και της βεβαιότητας ότι η πληρωμή του είχε δρομολογηθεί μέσω τραπέζης (αφού έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία) καθώς τους δόθηκε και αριθμός πρωτοκόλλου χωρίς ποτέ να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής.

Θετική έκβαση θα προκύψει μόνο αν υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος ώστε να μπορέσει το Α.Σ.Ε.Π. να κινηθεί με βάση το νέο νομικό πλαίσιο. Ακολουθεί σχετική πρόταση από τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε.:

1] Σύμφωνα με την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Α.Σ.Ε.Π. μπορεί να λάβει υπόψη του δικαιολογητικά τα οποία δεν θεωρούνται νέα, αλλά αποτελούν συμπλήρωση των ήδη υφιστάμενων δικαιολογητικών και η ύπαρξή τους συνέχεται με τα ήδη υποβληθέντα. Με βάση την κατεύθυνση αυτή της νομολογίας, δύναται να ξεπεραστεί το θέμα της μη εμπρόθεσμης πληρωμής του παραβόλου, εφόσον αυτό εξοφληθεί και το Α.Σ.Ε.Π. υιοθετήσει την εν λόγω ερμηνεία.

2] Με βάση τα ανωτέρω, εφόσον γίνουν δεκτά από το Α.Σ.Ε.Π., επιβάλλεται η υποβολή ένστασης, αφού πρώτα γίνει η πληρωμή του ήδη υφιστάμενου παραβόλου, που είχε συνυποβληθεί με την υποψηφιότητα.

3] Λοιπά θέματα, που σχετίζονται με υποψηφίους, που αποκλείστηκαν ή απώλεσαν αριθμό μορίων, αντιμετωπίζονται ομοίως στην ένσταση, που πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τους βουλευτές του Λασιθίου να στηρίξουν τη νομοθετική ρύθμιση από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας ώστε να αποκατασταθεί η ισονομία και να δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους να υπαχθούν στους πίνακες αναπληρωτών”.

Πηγή Cretalive
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online