Mονιμοποίηση των αναπληρωτών με το πτυχίο και προϋπηρεσία

Το Σάββατο 12/10 πραγματοποιήθηκε στη ΔΟΕ συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπ/κών. Συζητήθηκαν το σύνολο των ζητημάτων της εκπαιδευτικής και όχι μόνο συγκυρίας και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματά μας.

Αντιπολεμική-αντιρατσιστική-αντιφασιστική δράση

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας κατά της εισβολής του τουρκικού κράτους που έγινε εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Μια επίθεση που γίνεται κάτω από την ανοχή ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον υπό επίθεση λαό και να καταδικάσουμε με κάθε τρόπο την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών στον πολυπαθή κουρδικό λαό.

Ως εκπαιδευτικοί θα σταθούμε απέναντι σε κάθε απόπειρα ο ρατσισμός και ο φασισμός να χύσει το δηλητήριό του στα παιδιά μας!

Αποφασίσαμε να αναλάβουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και τον φασισμό, μέσα και έξω από τα σχολεία μας, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στην συγκρότηση ισχυρού και μαχητικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Κενά στα σχολεία-Αδιοριστία-Προσοντολόγιο

Οι καθυστερήσεις της στελέχωσης των ΖΕΠ και των ΔΥΕΠ, η υπολειτουργία των ΚΕΣΥ, που έχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμα και σε υλικά (χαρτί κλπ), δημιουργεί μια εικόνα προσπάθειας υποβάθμισης αυτών των «δομών» από το ΥΠΑΙΘ, πράγμα που μπορεί να σημαίνει σοβαρή συρρίκνωση της λειτουργίας τους από την επόμενη σχολική χρονιά.

Παράλληλα, παρά τις πάνω από 31.000 προσλήψεις αναπληρωτών, τα σχολεία παραμένουν με χιλιάδες κενά. Μαθήματα κατευθύνσεων δεν γίνονται λόγω απουσίας εκπαιδευτικών, σχολεία σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές παραμένουν κλειστά, ενώ επιχειρείται μέχρι και η διδασκαλία μέσω Skype σε απομακρυσμένα σχολεία χωρίς το απαραίτητο προσωπικό.

Από τον Λιάκο και τις προτάσεις του στον «Εθνικό Διάλογο» για τηλεδιασκέψεις, στην εφαρμογή τους από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η συζήτηση περί «εξορθολογισμού» του εκπαιδευτικού προσωπικού επιχειρεί να βρει «λύσεις».

Τα προβλήματα των σχολείων και των ίδιων των αναπληρωτών αμέτρητα. Από την αδυναμία εύρεσης σπιτιού (αναπληρωτές αναφέρουν πως ακόμα και 1.5 μήνα μετά την πρόσληψη τους δεν έχουν βρει σπίτι), μέχρι τις συνεχείς αυθαίρετες μετακινήσεις αναπληρωτών, σχεδόν όλα έχουν την ρίζα τους στην απουσία μόνιμων διορισμών.

Την ίδια στιγμή, η απόπειρα εφαρμογής του ν.4589/19 του προσοντολογίου ξεκινάει με την εμφάνιση των προσωρινών πινάκων των ΕΒΠ. Οι συνέπειες της απόπειρας εφαρμογής του προσοντολογίου μας καλούν να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων του Γενάρη.

Οι πίνακες αποδεικνύουν την εικόνα μιας σκληρής αξιολόγησης που προετοιμάζεται να έρθει και στους μόνιμους συναδέλφους! Ο κάθε αναπληρωτής θα ψάχνει τον εαυτό του σε μια ρευστή λίστα που δεν θα αρκεί ποτέ αυτό που έχει! Δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς απάντηση στον νόμο Γαβρόγλου που θα είναι η καταδίκη μας!

Η στάση των ηγεσιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά δεν μας εκπλήσσει και επιβεβαιώνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε την στήριξή τους. Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για τους 4.500 διορισμούς είναι για εμάς κόκκινο πανί!

Δεν θα συμβιβαστούμε στην υποθήκευση του μέλλοντος και της ζωής μας άνευ όρων! Η υπόσχεση των όποιων διορισμών – που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ελάχιστοι με βάση τις πραγματικές ανάγκες της ειδικής αγωγής – δεν συνεπάγεται την πλήρη υποταγή μας στην εφαρμογή του προσοντολογίου!

Η απόφαση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να παραδώσουν τη μάχη – αν ποτέ την έδωσαν – ενάντια στο προσοντολόγιο των απολύσεων δε θα γίνει με τη συνενοχή μας! Το δηλώνουμε και πάλι: Απαιτούμε την κατάργηση του ν.4589/19 του προσοντολογίου και άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση εδώ και ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες, παίρνουμε την οργάνωση του αγώνα στα χέρια μας στην βάση κάθε σωματείου μας! Ενεργοποιούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε σωματείο, επικοινωνούμε με κάθε συναδέλφισσα/ο και φτιάχνουμε το δυναμικό που σε κάθε σύλλογο θα δραστηριοποιηθεί για την διεκδίκηση του αυτονόητου.

Εξίσωση δικαιωμάτων-Καμπάνια για την Μητρότητα

Προμετωπίδα του αγώνα τα πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην μητρότητα και την πατρότητα, το δικαίωμα σε αναρρωτικές άδειες που στερούνται οι αναπληρωτές που καλύπτουν πάγια και διαρκή κενά κάθε χρόνο.

Παλεύουμε για την πλήρη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτριών Δινοπούλου και Μαργαρίτη (περικόπηκε αυθαίρετα προϋπηρεσία λόγω χρήσης συνδικαλιστικών αδειών), για την ακώλυτη συμμετοχή των αναπληρωτών στα ΔΣ των δευτεροβάθμιων σωματείων με πλήρη συνδικαλιστική άδεια και καμία ώρα κομμένης προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές Παναγιώτου και Καργόπουλο (ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ).

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία της μητρότητας, μέσω της «καμπάνιας για τη προστασία της μητρότητας». Την περσινή χρονιά οι κινητοποιήσεις και η πίεση που ασκήσαμε είχε ως αποτέλεσμα την ελάχιστη κατοχύρωση 3,5 μηνών άδειας ανατροφής στις αναπληρώτριες μητέρες, και συνεχίζουμε μαχητικά και φέτος με πολύμορφες δράσεις, κινητοποιήσεις, σύνδεση με τα κομμάτια της ελαστικής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με στόχο το αυτονόητο: την πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων των γονέων αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

Στήριξη συμβασιούχων που απολύονται-Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Ως συμβασιούχοι της εκπαίδευσης, δεν μπορούμε παρά να συμπαρασταθούμε σε όλους τους συμβασιούχους που απολύονται και αγωνίζονται για την μονιμοποίηση τους, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Είμαστε απέναντι στις προσπάθειες των εκάστοτε κυβερνήσεων, σε πλήρη συμφωνία με τις επιταγές ΕΕ και ΟΟΣΑ, να καταργήσουν το δημόσιο χαρακτήρα από απαραίτητα κοινωνικά αγαθά, να ελαστικοποιήσουν όλες τις σχέσεις εργασίας και να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Γι αυτό στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και παλεύουμε μαζί τους για την ζωή μας με αξιοπρέπεια.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των επικουρικών γιατρών την Τετάρτη 16/10 στην πλατεία Κλαυθμώνος και των συμβασιούχων των δημόσιων Νοσοκομείων στηρίζοντας την απεργία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν στις 23/10 και κάθε κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μαθητές-Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή!

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών και μαθητών, που με τους φοιτητικούς συλλόγους προχώρησαν σε καταλήψεις σχολών και σε μεγάλη πορεία την Παρασκευή 11/10 στο κέντρο της Αθήνας.

Παρεμβαίνουμε στις συνελεύσεις τους δηλώνοντας την στήριξή μας στα αιτήματά τους και επιδιώκουμε τον συντονισμό για την οργάνωση πανεκπαιδευτικού αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων και τα αιτήματά τους και καλούμε σε συντονισμό δράσης για πανεκπαιδευτική κινητοποίηση προς τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη (με βάση τις αποφάσεις των συνελεύσεων και των σωματείων μας).

Στη συνέλευση τέλος, συζητήθηκε η αιφνιδιαστική απόπειρα κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Η Κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στο δόγμα της νόμος και τάξη μετά τις «επιχειρήσεις-σκούπα» και τις εκκενώσεις καταλήψεων με πρόσφυγες, τώρα έρχεται η επιχείρηση αποδιοργάνωσης του KEΘEA του μεγαλύτερου πανελλαδικά οργανισμού στο χώρο των εξαρτήσεων.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την επαναφορά της λειτουργίας του με ΔΣ από μέλη άμισθα και εκλεγμένα από τη γενική συνέλευση των μελών του.

Παλεύουμε για την κατάργηση του ν.4589/19 του προσοντολογίου και των απολύσεων.

Αγωνιζόμαστε για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων!

Μόρφωση, δουλειά για όλο τον λαό!

Πηγή Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online