Μαθητής του Ειδικού ΕΝΕΓΥΛ Σύρου εισάγεται στο Παν. Δυτ. Αττικής

Τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε ένας μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λύκειου Σύρου ο Δημήτρης Ψαραδέλης συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις και πέτυχε να εισαχθεί στη σχολή Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις πανελλήνιες εξετάσεις τελειόφοιτος μαθητής ειδικού σχολείου στη Σύρο.

Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του, ο Δημήτρης Ψαραδέλης κατέβαλλε μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς, από πολλές απόψεις, συνθήκες.

Μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων λόγω καραντίνας, ο Δημήτρης συνέχισε αδιάλειπτα τα μαθήματα εξ αποστάσεως με όλες τις δυσκολίες, πρακτικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές που συνεπαγόταν αυτό. Κάτι που φυσικά ίσχυε για όλα τα παιδιά, βάρυνε όμως περισσότερο τους ώμους ενός μαθητή ειδικού σχολείου.

Επιπρόσθετα, ενώ οι συμμαθητές του των τυπικών λυκείων όλης της χώρας επέστρεψαν στις τάξεις τους στις 18 Μαΐου 2020, οι πόρτες των ειδικών σχολείων άνοιξαν αργότερα, την 1η Ιουνίου 2020 κι έτσι, δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος δια ζώσης προετοιμασίας για τον μαθητή.

Σημειωτέον ότι ο μαθητής μας, παρότι αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, ως υποψήφιος πανελληνίων εξετάσεων δεν είχε την δυνατότητα να εξετασθεί προφορικά ή σε διαφορετική ύλη. Επειδή η νομοθεσία στη χώρα μας δεν έχει προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες των αποφοίτων ειδικών σχολείων, ο μαθητής εξετάστηκε γραπτώς και στην ίδια ύλη με όλους τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους μαθητές, χωρίς καμία ειδική μεταχείριση.

Πηγή ΕΝΕΕΓΥΛ Σύρου
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online