κυμπουρόπουλος: οι γονείς να υποδεικνύουν τους αναπληρωτές παράλληλης στήριξης

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή και συζήτησαν προτάσεις του Ευρωβουλευτή για αλλαγές στην παράλληλη στήριξη. Η κ. Μακρή αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Ευρωβουλευτή να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς στο σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών μετά από ειδική πρόσκληση. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Κυμπουρόπουλου σε κοινωνικό δίκτυο παρακάτω:

“Οι ανάγκες αλλαγών στη παράλληλη στήριξη: Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης που είχαμε στη συνάντησή μας με την Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μ. Μακρή.

Χρειάζεται να παύσει το φαινόμενο των διαρκών κενών που δεν μπορούν να καλυφθούν εξ’ αιτίας της μη προσέλευσης εκπαιδευτικών. Προτάθηκε να δοθεί στους γονείς η δυνατότητα υπόδειξης συγκεκριμένου ατόμου προς στο σχολείο, στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βρει κι έτσι να αποφεύγεται η ύπαρξη κενών μετά την ειδική πρόσκληση, καθώς συνήθως ακόμη και τότε οι θέσεις δεν καλύπτονται.

Συζητήσαμε, επίσης, για την ανάγκη θεσμοποίησης καθεστώτος για την μετά- Ε.Ε.Ε.Κ. εποχή, ώστε οι ωφελούμενοι του θεσμού να μην παραμένουν εκτός της εκπαίδευσης αλλά να λαμβάνουν δια βίου μάθηση.

Η Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά και τις δύο προτάσεις και δεσμεύτηκε να μείνουμε σε διαρκή επικοινωνία, οι συνεργάτες της και ειδικότερα ο διευθυντής ειδικής αγωγής με εκπροσώπους του γραφείου μου, ώστε αυτές οι αλλαγές να προωθηθούν, αφού λάβουν και την έγκριση της Υπουργού Παιδείας, κ. Niki Kerameus.”

Πηγή Facebook
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online