Κορδής: την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η α φάση αναπληρωτών

Ο Νεκτάριος Κορδής, Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και τ. Αιρετός του ΚΥΣΔΕ κοινοποίησε σε κοινωνικό δίκτυο ενημερωτικό σημείωμα για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

“Καλημέρα σε όλους και όλες! Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών των αναπληρωτών! Λογικά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε την Α φάση προσλήψεων για το άνοιγμα των σχολείων από 1 Σεπτέμβρη!

Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές δεν γνωρίζουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα και πόσα από αυτά θα καλυφθούν στην Α φάση! Οι διαρροές επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών!Την ίδια στιγμή τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών καλούνται να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 25/8!

Με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, με παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα προκύπτει το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών; Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της Β φασης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των αδειών που χορηγούνται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την επιβράβευση ρουσφετολογικών διαδικασιών με στόχο την δέσμευση συνειδήσεων! Παρά τον διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά αν αναλογιστούμε τους 45.000 ενεργούς αναπληρωτές της προηγούμενης χρονιάς και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών!

Από το 2010 έχουμε πάνω από 46.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών! Για το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών! Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν σε μια φάση και φυσικά οι συμβάσεις των αναπληρωτών να είναι πλήρους ωραρίου και ετήσιες!

Ο εξευτελισμός των τριμήνων συμβάσεων τραυματίζει το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική διαδικασία! Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παραμένει στην πρώτη γραμμή! Ο αγώνας για ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση συνεχίζεται!”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online