Κορδής: οι ΔΔΕ θα δώσουν κενά όσα και οι προσλήψεις αναπληρωτών

Ο Νεκτάριος Κορδής, Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και τ. Αιρετός του ΚΥΣΔΕ κοινοποίησε σε κοινωνικό δίκτυο ενημερωτικό σημείωμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

“Φίλες και φίλοι καλό απόγευμα! Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τις δηλώσεις των αναπληρωτών! Δυστυχώς οι δηλώσεις έγιναν χωρίς να υπάρχει γνώση όλων των κενών σε όλη την χώρα! Αντιθέτως υπήρχαν “πληροφορίες” ή “διαρροές” που προκάλεσαν μεγαλύτερη σύγχυση σε δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 11:59 γίνονταν αλλαγές ή και προσθήκες περιοχών από τους εκπαιδευτικούς με την ελπίδα πιο έγκαιρης πρόσληψης! Εκτιμώ ότι οι προσληψεις αναπληρωτών θα γίνουν από 25-27 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις στα κενά των σχολικών μονάδων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική δήλωση επιλογής σχολείου και η τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου τα κενά που θα δηλωθούν θα είναι όσα αντιστοιχούν στον αριθμό προσλήψεων! Για παράδειγμα αν σε μια ΔΔΕ υπάρχουν 10 κενά Φιλολόγων και γίνουν 4 προσληψεις, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα “αξιολογήσουν” τα κενά και η δήλωση των αναπληρωτών θα αφορά μόνο τα 4!

Έτσι και δεν θα έχουμε πλήρη κάλυψη των κενών στην Α’ φάση αλλά και κάλυψη μόνο συγκεκριμένων κενών κατόπιν “αξιολόγησης” τους, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση αλλά και αδικίες! Πιθανώς οι πρωτοι θα κληθούν να καλυψουν δυσκολα κενά και σε επόμενη φάση θα δοθούν τα υπόλοιπα για όσους έπονται στους πίνακες!

Η δήλωση θα αφορά το σχολείο ανάληψης (με τις πιο πολλές ώρες) και όχι την ομάδα σχολείων! Φοβάμαι ότι αν ισχύσουν οι οδηγίες αυτές θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση! Οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρεπει να παρέμβουν άμεσα! Την ίδια στιγμή που γίνονται αυτά υπάρχουν ακόμα 193 εκπαιδευτικοί της προκηρυξης 1ΓΤ που αναμένουν την έκδοση των οριστικών πινάκων!

Μέσα στο υπέροχο επιτελικό μας κράτος, που είδαμε πόσο αποτελεσματικά λειτούργησε το καλοκαίρι, μπορεί να έχουμε προσληψεις αναπληρωτών χωρίς να έχουμε τους οριστικούς πίνακες της 1ΓΤ! Και τι θα γίνει τότε με τις δηλώσεις των περιοχών; Αλαλούμ… Απλά! Ελπιζω οι πινακες να βγουν πριν τις προσληψεις αναπληρωτών κάτι προφανώς αυτονόητο!

Τέλος για να ηρεμήσουμε μάθαμε ότι το επιτελικό μας Υπουργείο που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το ομαλό άνοιγμα των σχολείων μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας έχει plan B και C για να μην χαθούν μαθήματα! Το ότι θα υπάρχουν σοβαρά κενά εκπαιδευτικών την 1η Σεπτεμβρίου μάλλον δεν εντάσσεται σε κάποιο “Επιτελικό πλάνο”.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες! Ο Σεπτέμβρης θα πρέπει να μας βρει έτοιμους για τους μεγάλους αγώνες! Η μαχόμενη εκπαίδευση θα νικήσει! Για το δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας!

Νεκτάριος Κορδής, Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, Τ. Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online