Κινητοποιήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τον Γενάρη

Δελτίο Τύπου της Συνέλευσης του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Μας κήρυξαν τον πόλεμο! Θα απαντήσουμε! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας με απεργιακό αγώνα διαρκείας! Καλούμε όλους/όλες να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 31/1 στο κέντρο της Αθήνας.

Τη Δευτέρα 6/1 πραγματοποιήθηκε στη ΔΟΕ η πρώτη πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών για το 2020. Με την συμμετοχή δεκάδων αναπληρωτών από την Αθήνα και την επαρχία (Χανιά, Ρέθυμνο, Αγρίνιο, Σπάρτη κ.α.) έγινε ανάλυση της περιόδου, που από την μία το προσοντολόγιο έχει ήδη απολύσει οριστικά από την εκπαίδευση περίπου δύο χιλιάδες συναδέλφισσες/ους (αποκλεισμένοι από τους πίνακες της ειδικής) και σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει μονιμοποιήσεις στην ειδική αγωγή όπως ευθαρσώς ισχυρίζεται η Υπουργός, ενώ από την άλλη έχει βγει η προκήρυξη για την γενική για την δημιουργία πινάκων αναπληρωτών με το νέο σύστημα του προσοντολογίου και όχι για μονιμοποιήσεις.

Όλα αυτά ενώ οι δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη μιλάνε ξεκάθαρα για τα επόμενα βήματά τους στη παιδεία, όπου θα εισάγουν την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς, με στόχο το “ευέλικτο”, “αυτόνομο”, “ανταγωνιστικό” σχολείο που οραματίζονται κατά παραγγελία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Έγινε ξεκάθαρο πως το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών με τον νόμο Γαβρόγλου που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση αποτελεί και μια από τις πιο επιθετικές μορφές αξιολόγησης εργαζομένων πριν ακόμα δουλέψουν.

Αποτελεί για εμάς τους αναπληρωτές ακόμα μια τρικλοποδιά από μεριάς κράτους αφού όχι μόνο δεν προτίθεται να μονιμοποιήσει όλες/ους που τόσα χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο, αλλά επιδιώκει να φέρει τις χειρότερες δυνατές συνθήκες εργασίας (όπως στον ιδιωτικό τομέα) στους ελαστικά εργαζόμενους της εκπαίδευσης.

Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο απέναντι στους αναπληρωτές αλλά και στους μόνιμους συναδέλφους πολύ περισσότερο όμως είναι μια επίθεση στον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείο.

Θα αγωνιστούμε με όλη μας την δύναμη για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και σχολείο. Θα αγωνιστούμε για τις εργασιακές μας συνθήκες, θα απαιτήσουμε και θα καταφέρουμε την σταθερή και μόνιμη εργασία όλων των συμβασιούχων.

Δεν θα επιτρέψουμε την καλλιέργεια κλίματος ανθρωποφαγίας, αλλά θα κινηθούμε ενωμένα και δεν θα αφήσουμε καμία και κανέναν μόνο απέναντι στα εχθρικά νεοφιλελεύθερα σχέδια των κυβερνήσεων. Προχωράμε σε αγωνιστικό Γενάρη που σηματοδοτεί την αρχή ενός αγώνα διαρκείας μέχρι την κατάργηση του ν.4589 και την μονιμοποίηση όλων αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 9/1 στις 18:30 στις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή στην μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ» (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ) στην Πάτρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στα Προπύλαια στην Αθήνα. Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει μέσα από τους αγώνες μας.

Την Παρασκευή 10/1 και ώρα 12:00 στα Προπύλαια στηρίζουμε τον αγώνα και την κινητοποίηση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Την Παρασκευή 31/1 οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ως την αρχή ενός αγώνα διαρκείας. Όπως τον Μάρτη του 2018, τον Γενάρη του 2019 να ξαναγεμίσουμε τους δρόμους της Αθήνας από όλη την Ελλάδα.

Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ και τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση.

Στο ενδιάμεσο διάστημα προχωράμε σε πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης των συναδέλφων με κείμενα, αφίσες βίντεο, ακτιβιστικές δράσεις ενημέρωσης, προπαγάνδιση στα ΜΜΕ, γράμμα στους γονείς και στην κοινωνία, εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια κ.α. Προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις στα τοπικά σωματεία μας, ενεργοποιούμε επιτροπές αγώνα παντού.

Στα πλαίσια της καμπάνιας για την Μητρότητα καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σύσκεψη το Σάββατο 25/1 ώστε να αποφασίσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα της καμπάνια για την Μητρότητα.

Οι ελαστικά εργαζόμενοι που αγωνίζονται και διεκδικούν είναι ο φόβος των εργοδοτών και του κράτους. Η επίθεση που δέχονται οι συναδέλφισσες αναπληρώτριες (Δινοπούλου Β, και Μαργαρίτη Ε.) που ασκώντας τα καθήκοντά τους ως μέλη ΔΣ της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου Φυλής αντίστοιχα είναι επίθεση σε όλες και όλους τους αναπληρωτές.

Η κυβέρνηση κόβει αυθαίρετα προϋπηρεσία των συναδελφισσών χωρίς κανέναν λόγο θέλοντας να φοβίσει τους αναπληρωτές να σταματήσουν να αγωνίζονται. Μέχρι και σήμερα Η Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση γιατί έχουν κόψει προϋπηρεσία από αναπληρώτριες που εκλέχτηκαν στο σωματείο.

Δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Προχωράμε σε κινητοποιήσεις στις τοπικές διευθύνσεις απαιτώντας να προσμετρηθεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία και να δοθεί το δικαίωμα σε όλες και όλους τους αναπληρωτές να συμμετάσχουν ακώλυτα στα σωματεία ως εκλεγμένα μέλη.

Παίρνουμε τη ζωή και την δουλειά μας στα χέρια μας!

Στον ανταγωνισμό και την ανασφάλεια απαντάμε συλλογικά και μαχητικά μέχρι την νίκη!

Κατάργηση του Προσοντολογίου των απολύσεων!

Ούτε αναπλήρωση ούτε ανεργία. Δεν θα παζαρέψουμε κανέναν και καμία!

Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το Πτυχίο και όλη την Προϋπηρεσία!

Πηγή Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online