Κίνδυνος αποκλεισμού 1.200 αναπληρωτών από τους πίνακες ειδικής αγωγής

Ενημέρωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικώνς Π.Ε.

Έπειτα από την ανάδειξη ενός πολύ σοβαρού θέματος από την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε., τους τοπικούς συλλόγους και τη ΔΟΕ (με έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 1454 -11/6/2019) είχε επισημανθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι συνάδελφοι λόγω τεχνικού προβλήματος του ΑΣΕΠ.

Έπειτα από την ανάρτηση των πινάκων ειδικής αγωγής, την Τετάρτη 20/11/2019, ήταν πολλές οι διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, αν και κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μαΐου, όπως προβλεπόταν, δεν το πλήρωσαν έγκαιρα γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα παραπλανητικά τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και ενάμιση μήνα μετά.

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όχι μόνο να μη διοριστούν ως μόνιμοι αλλά και να μην προσληφθούν ως αναπληρωτές (αφού ο πίνακας είναι ενιαίος), είναι σαφές ότι δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Οι συνάδελφοι καλούνται να μπουν σε διαδικασία ενστάσεων καταβάλλοντας παράβολο 20 ευρώ όταν από τα παραστατικά αποδεικνύεται ότι η μη καταβολή ήταν καθαρά τεχνικό πρόβλημα.

Η εκδίκαση της ένστασης καθώς και η έκβαση της διαδικασίας αποτελεί πολιτικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει άμεσα.

Καλούμε:

  • Τα ΔΣ των συλλόγων να πάρουν θέση και να αναδείξουν το σοβαρό αυτό ζήτημα.
  • Τη ΔΟΕ να πιέσει άμεσα το Υπουργείο,  να παρέμβει ώστε να δοθεί λύση.
Πηγή ΑΕΕΚΕ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online