Κεραμέως: λίγες οι ώρες διδασκαλίας στην Ελλάδα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρωινoί Τύποι» του ΑΝΤ1 και μίλησε για τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Σχετικά με την αργία των Τριών Ιεραρχών, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είπε πως αποκαταστάθηκε το νόημα της γιορτής καθώς στο παρελθόν οι μαθητές απλώς έμεναν στο σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο.

Σχετικά με την διδασκαλία μαθημάτων, τόνισε ότι η Ελλάδα υστερεί σε ώρες διδασκαλίας συγκριτικά με τις χώρες του ΟΟΣΑ και μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην χάνουν διδακτικές ώρες οι μαθητές.

Η Υπουργός τόνισε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στην προσχολική αγωγή, ενισχύοντας τα προγράμματα σπουδών και εισάγοντας νέες δραστηριότητες. Πρόσθεσε πως πάνω από το 70% των προνηπίων φοιτούν σε νηπιαγωγεία, κάτι που συνιστά επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς, η Υπουργός ανέφερε πως η διαδικασία διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Στη Γενική Εκπαίδευση, αναμένεται 10.500 εκπαιδευτικοί να διοριστούν στα δύο επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, τόνισε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να επενδύσει στους εκπαιδευτικούς εξηγώντας πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το μέτρο οι πίνακες να έχουν ισχύ διετίας, ώστε να προσμετράται ταχύτερα η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της επαναφοράς της διπλής μοριοδότησης για υπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το ΙΕΠ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online