Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικών Π. Ε.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάτω από το βάρος της πίεσης του εκπαιδευτικού κινήματος, με τους αγώνες της προηγούμενης περιόδου και την αναγκαιότητα για διαμόρφωση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο νηπιαγωγείο για την επόμενη σχολική χρονιά, συγκάλεσε όλους τους αρμόδιου φορείς που εμπλέκονται σε σύσκεψη στο υπουργείο την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, το μεσημέρι.

Ενημερωθήκαμε από την επικοινωνία που έγινε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι δεν καλούνται στη συνάντηση όλα τα μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ πάρα μόνο ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.

Είναι πρώτη φορά που ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν καλεί σύσσωμο το ΔΣ της ΔΟΕ αλλά μόνο 3 μέλη του προεδρείου σε μορφή εκπροσώπησης.

Ξεκαθαρίσαμε πως θέση μας, ως ΑΕΕΚΕ, είναι να παραστούν όλα τα μέλη του ΔΣ μιας και το θέμα είναι σοβαρό και τη μάχη για τη θεσμοθέτηση την έδωσε ο κλάδος στο σύνολό του και ταυτόχρονα τη μάχη για την πλήρη εφαρμογή της θα τη δώσουμε ξανά όλοι μαζί.

Ως Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Π. Ε. θεωρούμε απαράδεκτη την κίνηση αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αρνείται την παρουσία όλων των μελών του ΔΣ της ΔΟΕ.

Ταυτόχρονα όμως, θεσμικά, ο εκπρόσωπος της ΑΕΕΚΕ Γιώργος Τρούλης στο ΔΣ της ΔΟΕ από τη θέση του Αντιπροέδρου θα σταθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο ύψος των περιστάσεων.

Θα παραστεί στη συνάντηση με σκοπό να υποστηρίξει τις ψηφισμένες θέσεις του κλάδου και να δώσει τη μάχη απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιβουλεύεται το ξήλωμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Ως θέση αρχής εκκινούμε από τη σταθερά ότι δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και θα δώσουμε κι αυτή τη μάχη όπως πράξαμε σε κάθε αντίστοιχη περίοδο στο παρελθόν.

Καλούμε και όλες τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστούμε με την πλέον σοβαρότητα για να αποτρέψουμε απρόβλεπτες εξελίξεις στο ζήτημα της καθολικής εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online