Κατέρρευσε οροφή σχολείου στην πυλαία-από θαύμα σώθηκαν μαθητές και δασκάλα

Μόλις για λίγα λεπτά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όταν κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή με τον σιδερένιο σκελετό της σε αίθουσα της Στ’ Δημοτικού. Οι 20 μαθητές της τάξης σώθηκαν από καθαρή τύχη, καθώς είχαν αποχωρήσει μόλις 5 λεπτά νωρίτερα. Σωτήρια αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα της δασκάλας τους η οποία φαίνεται πως διέκρινε μία ρωγμή στην οροφή και είπε στα παιδιά να βγουν από την αίθουσα.

Μιλώντας στο thesstoday.gr, ένας μαθητής ανέφερε ότι η δασκάλα ανησύχησε βλέποντας τις ρωγμές. «Μας είπε “παιδιά υπάρχουν ρωγμές πάνω στο ταβάνι, καλύτερα να βγούμε έξω”. Μας έβγαλε έξω σε σειρές και μετά από λίγη ώρα μας είπαν πως το ταβάνι άρχισε να πέφτει. Και όταν αρχίσαμε να φεύγουμε ακούσαμε ένα “μπαμ”», δήλωσε ο μαθητής. Δεύτερος μαθητής ανέφερε ότι «είχαμε φτάσει στην πόρτα για να βγούμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο. Προλάβαμε όμως και βγήκαμε έξω. Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε, όμως φοβηθήκαμε πάρα πολύ».

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές.

Πηγή Protagon
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online