Κατέληξε μαθητής ειδικού σχολείου που προσβλήθηκε από covid-19

Μαθητής ειδικού σχολείου που προσβλήθηκε τις προηγούμενες μέρες από κορονοϊό κατέληξε όπως έγινε γνωστό από τα μηνύματα των εκπαιδευτικών του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε ρεπορτάζ του tvxs.gr η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Ειδικών Σχολείων ειχε δηλώσει:

«Τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, την ώρα που είναι οι μοναδικοί χώροι που επιτρέπεται η μη χρήση μάσκας και εξυπηρετούν μαθητές που δεν μπορούν να τηρήσουν τις αποστάσεις. Δεχτήκαμε να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία για να μην επιβαρυνθούν τα παιδιά ψυχολογικά και οι οικογένειες μένοντας σπίτι, αλλά με την προϋπόθεση να γίνουν δεχτά τα όσα ζητάμε μήνες τώρα: εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας και ειδικές ρυθμίσεις για τα ακατάλληλα σχολεία από την Ξάνθη έως το Περιστέρι.

Η πολιτεία δεν απαντά καν στις εκκλήσεις που κάνουμε μήνες τώρα. Είμαι σε σχολείο με πάνω από 200 παιδιά και πάνω από 100 εκπαιδευτικούς και ο ΕΟΔΥ δεν έχει έρθει μία φορά να μας κάνει τεστ.

Οι εργαζόμενοι μας που πηγαίνουν τα παιδιά τουαλέτα και τα σιτίζουν, δεν μπορούν να εργάζονται με ένα ζευγάρι γάντια την ημέρα. Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα ζωτικής σημασίας. Έχουμε κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις στο υπουργείο και την Ν. Κεραμέως και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση”.

Οι εργαζόμενοι που έχουμε μείνει είμαστε απροστάτευτοι. Αν κάποιος εργαζόμενος έχει συμπτώματα λέει να κάτσουμε σπίτι χωρίς να κάνει τεστ. Εμείς επιβαρυνόμαστε το ποσό γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να προστατεύσουμε εργαζόμενους και μαθητές”.

Πηγή tvxs
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online