Ημερίδα εκπαιδευτικής δράσης «Πες μας τη δική σου ιστορία»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και η διοργάνωση «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», διοργανώνουν τη Δράση Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Πες μας τη δική σου ιστορία» η οποία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές και μαθήτριες αρχικά καλούνται να αναζητήσουν μια ιστορία που αναφέρεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπως αυτή ζωντανεύει μέσα από ένα οικογενειακό κειμήλιο, μια φωτογραφία, μια αφήγηση κάποιου παππού ή κάποιας γιαγιάς, μια ιστορία της γειτονιάς τους, την ιστορία ενός σχολείου ή ενός κτιρίου. Στη συνέχεια, λειτουργώντας σε ομάδες μαθητών και μαθητριών καλούνται να καταγράψουν με την εποπτεία των εκπαιδευτικών τους την ιστορία με τη μορφή σύντομης ταινίας ή ψηφιακής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο της δράσης «Πες μας τη δική σου Ιστορία» θα πραγματοποιηθεί επιμόρφωση εκπαιδευτικών η οποία ξεκινάει με Ημερίδα-Εργαστήριο την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόγραμμα ημερίδας ΕΔΩ

Σκοπός της δράσης «Πες μας τη δική σου Ιστορία» είναι η διάσωση ιστορικών τεκμηρίων και αξιοποίησή τους σε μαθητικές δημιουργίες καθώς και η καλλιέργεια της ιστορικής κουλτούρας μέσα από τη δημιουργία ενός προσωπικού δεσμού των μαθητών με το παρελθόν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ημερίδα ΕΔΩ

Πηγή ΥΠΠΕΘ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online