Φαντάροι θα διδάξουν πληροφορική στη Γ’ Λυκείου στην Κάσο

Δύο στρατιώτες έφτασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην Κάσο προκειμένου να βοηθήσουν τους μαθητές του νησιού στην προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Πληροφορική.

Οι δύο στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους, είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής και θα αναλάβουν χρέη εκπαιδευτικού στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις του νησιού.

Η παραπάνω λύση δόθηκε μετά από ενέργειες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής.

Το πρόβλημα με την προετοιμασία των μαθητών Λυκείου που θέλουν να σπουδάσουν στο αντικείμενο της Πληροφορικής επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί τα Χριστούγεννα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι αυτό που ανέλαβε να προχωρήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος με την έλλειψη καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής επικοινώνησε με την κάτοικο της Κάσου που είχε ενημερώσει για το θέμα τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακολούθως ο υφυπουργός μίλησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης του ζητήματος.

Οι κληρωτοί στρατιώτες που έφτασαν στο νησί θα βοηθήσουν τους μαθητές στην προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, ζητήθηκε από το υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί καθηγητής Πληροφορικής στο ακριτικό νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σε μόνιμη βάση.

Θυμίζουμε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος τον Οκτώβρη είχαν γίνει μαθήματα Πληροφορικής μέσω skype από εθελοντές καθηγητές στους 8 μαθητές της Γ’ Λυκείου της Κάσου (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Πηγή Νέα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...