Έρευνα για τη λιποθυμία μαθήτριας μετά από χρήση κάνναβης

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας μετά από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ανακοίνωσε πως θα αναλάβει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ένας καθηγητής εντόπισε μια 15χρονη μαθήτρια Λυκείου του Αγίου Νικολάου Κρήτης σε λιπόθυμη κατάσταση.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υπεβλήθη και στις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να διασπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε την λιποθυμία.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σπινθούρη, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η ανήλικη μαθήτρια είχε κάνει χρήση χασίς, που της προκάλεσε το λιποθυμικό επεισόδιο.

Πηγή ΥΠΑΙΘ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...