Επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008: ανοικτή επιστολή και συγκέντρωση στις 26-8-21

Το Συντονιστικό Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008 μας έστειλε ενημέρωση σχετικά με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν για τις 26-8-21 και μια ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  26/8/2021

Καλούμε τους αδιόριστους επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 στη μεγάλη διαμαρτυρία για την παράλειψη διορισμού μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 11πμ στο Υπουργείο Παιδείας. Ζητάμε αποκατάσταση της αριστείας μας, αποκατάσταση της αδικίας! Το υπουργείο διόρισε εκπαιδευτικούς επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 τον Μάιο του 2019 χωρίς να λάβει υπόψη την κατάταξη στον πίνακα του γραπτού διαγωνισμού. Έτσι, συνέβη να διοριστούν άτομα με χαμηλότερη βαθμολογία ενώ παρέλειψε άλλους υψηλόβαθμους.

Ζητάμε ίση μεταχείριση και ικανοποίηση του αιτήματος διορισμού μας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας διεκδικώντας τον διορισμό που μας στέρησαν τόσα χρόνια. Να φωνάξουμε δυνατά το αίτημά μας για ίση μεταχείριση όλων των επιτυχόντων ΑΣΕΠ. Να είμαστε εκεί όλοι!

Ανοιχτή επιστολή προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως

Θέμα: Διεκδίκηση διορισμού επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008

Αξιότιμη κυρία Κεραμέως,

Στον απόηχο των 11.700 μόνιμων διορισμών που πραγματοποίησε φέτος το Υπουργείο Παιδείας μετά από δώδεκα χρόνια αδιοριστίας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε για μια ακόμη φορά να επανεξετάσετε το ζήτημα του διορισμού μας. Είμαστε επιτυχόντες εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008 που έχουμε εξεταστεί γραπτώς και έχουμε επιτύχει.

Όμως παραγκωνιστήκαμε στη λίστα κατάταξης του εν λόγω διαγωνισμού από τους έχοντες προυπηρεσία που αφενός διορίστηκαν μόνιμοι καθ΄υπέρβαση του ποσοστού που όριζε ο σχετικός νόμος αφετέρου προσελήφθησαν ως αναπληρωτές στη θέση επιτυχόντων γραπτού διαγωνισμού με αποτέλεσμα κάποιοι από εμάς να μην κληθούμε ποτέ για αναπλήρωση παρά την επιτυχία μας.

Επιπροσθέτως, τον Μάιο του 2019 είδαμε συναδέλφους μας επιτυχόντες να διορίζονται σε μόνιμες θέσεις έχοντας βαθμολογίες χαμηλότερες από τις δικές μας. Έτσι, η σειρά κατάταξης του γραπτού ΑΣΕΠ 2008 καταστρατηγήθηκε ακόμη μια φορά.

Το υπουργείο δικαιολογεί αυτούς τους διορισμούς ως διορισμούς με δικαστική απόφαση που εμείς δεν έχουμε γι΄αυτό και αποκλειόμαστε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. Όμως πώς θα μπορούσαμε να έχουμε δικαστικές αποφάσεις εφόσον ουδέποτε ενημερωθήκαμε για τις προσφυγές ώστε να διεκδικήσουμε το έννομο δικαίωμά μας; Πολύ περισσότερο δε σε ένα κράτος δικαίου που προκρίνει την ισονομία, δε θα έπρεπε να γίνεται  λόγος για δικαστικές αποφάσεις ως προυπόθεση απόδοσης δικαιοσύνης.

Μας προξενεί, επιπλέον, εντύπωση πως το υπουργείο, ενώ  προτάσσει την έννοια της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αγνοεί πεισματικά μερίδα εκπαιδευτικών που έχουν αξιολογηθεί μέσω γραπτού διαγωνισμού– που ειρήσθω εν παρόδω φημολογείται πως θα  επαναφέρει ως κριτήριο αξιολόγησης σε μελλοντικές προσλήψεις- και έχουν επιτύχει εμμένοντας στην άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με τους διορισθέντες επιτυχόντες.

Κυρία Κεραμέως, με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 και να προβείτε στην αποκατάσταση της αδικίας που έχουμε υποστεί στερούμενοι τόσα χρόνια τον διορισμό μας.

Μετά τιμής

Συντονιστικό Επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008″.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online