Επιστολή διαμαρτυρίας ομάδας Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Η ομάδα “Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” μας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την υποστελέχωση στην εκπαίδευση. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:

“Η επέλαση μιας πανδημίας που αφήνει πίσω της την πλήρη υποβάθμιση της Παιδείας σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Το υπουργείο καταργεί το θεσμό των αναπληρωτών και βαφτίζει μεθοδικά τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης “τριμηνίτες”.

Ο σχεδιασμός για την “ασφαλή” επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στον φυσικό της χώρο, ναυάγιο μιας πελατειακής προπαγάνδας.
Η ελλιπής στελέχωση, τα αναρίθμητα κενά θέσεων διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, η ανάθεση του μαθήματος σε ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα, την έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο για την ασφαλή άθλησή τους, η ανυπαρξία διαχείρισης των εκπαιδευτικών θέσεων, (παραμένουν κενές από την έναρξη του Σχολικού έτους), η ανύπαρκτη κάλυψη των εκπαιδευτικών που θα νοσήσουν, είναι το προϊόν μιας τακτικής του Υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στην συστηματική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών καθηγητών Φυσικής Αγωγής σε Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι μικρότερες από τις ανάγκες και ανύπαρκτες σε κάθε φάση έως και μηδενικές στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής. Διαρκής ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα σχολεία επί σειρά δεκαετιών και παράλληλα της μαθητικής κοινότητας για άμεση στελέχωση των σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που στηρίζουν το Δημόσιο σχολείο εδώ και δύο (2) δεκαετίες από τις θέσεις των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, θεωρούν επιβεβλημένη ανάγκη την κύρωση θέσεων των πραγματικών λειτουργικών και οργανικών κενών του κλάδου της Φυσικής Αγωγής όπου αυτές πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε μόνιμους διορισμούς στον κλάδο μας στο δημόσιο σχολείο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online