Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει δωρεάν το online επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο “Crowddreaming: Youth co-create Digital Cutlure ” και αντικείμενο την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά (Digital Cultural Heritage).

Το σεμινάριο θα διατεθεί στα Αγγλικά και Ελληνικά. Θα είναι ανοικτό μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου 2020 και θα παραμείνει ανοικτό συνολικά για 12 εβδομάδες.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τελευταίων τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση (δηλαδή σε Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθητές μεταξύ 10 έως 19 ετών).

Όσοι/ες το ολοκληρώσουν επιτυχώς θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ΕΔΩ.

Το σεμινάριο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου Crowddreaming. Στόχος του έργου είναι η διάδοση και κλιμάκωση, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μιας βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της αξιοποίησης της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο για την ανοικτή σε όλους εκπαίδευση και την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών μεταξύ των νέων.

Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • 35 ώρες Ανοικτού Διαδικτυακού μαθήματος (MOOC), μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν πώς θα εφαρμόσουν τη μεθοδολογία Crowddreaming και επίσης θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συναδέλφους τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαθαίνοντας πώς να ενισχύσουν με ψηφιακά μέσα την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, προάγοντας έτσι την Ευρωπαϊκή ταυτότητα, τις κοινές αξίες, την κατανόηση και τον πολιτισμικό διάλογο.
  • Από τους επιτυχόντες του MOOC θα επιλεγούν τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας και των τελευταίων τάξεων από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (που διδάσκουν μαθητές μεταξύ 10 έως 19 ετών) σε κάθε συμμετέχουσα χώρα οι οποίοι θα συμμετέχουν σε δια ζώσης εργαστήρια με τους μαθητές τους, υποστηριζόμενα από ειδικούς Crowddreamers, τα οποία θα γίνουν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2020, με στόχο την συνεργατική παραγωγή ψηφιακών έργων που θα αξιοποιούν την πολιτιστική κληρονομιά.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα παρουσιαστούν δημόσια και θα προωθηθούν μέσω εικονικής πλατφόρμας (Europa Square), όπως επίσης θα είναι γεωγραφικά εντοπισμένα σε όλες τις τοποθεσίες που εκπροσωπούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, έτσι ώστε να είναι εφικτή η ενεργοποίησή τους μέσω απλών τεχνικών Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) και να διαμοιραστούν με την τοπική κοινωνία.

Η εγγραφή στο σεμινάριο πραγματοποιείται μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας.

Πηγή ΕΑΠ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online