Εμπλοκή στην προκήρυξη της γενικής αγωγής

Με τροπολογία που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να επανέλθει στη Βουλή το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει για μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, καθώς εξαιτίας ενός προβλήματος σχετικού με την καταβολή παραβόλου αξίας 3 ευρώ κινδυνεύουν να αποκλειστούν από διορισμούς μονίμων ή αναπληρωτών.

Το θέμα είχε και πρόσφατα τεθεί στη Βουλή με ερωτήσεις που είχαν καταθέσει εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ η κυρία Χαρά Κεφαλίδου και του ΜέΡΑ25 η κυρία Αγγελική Αδαμοπούλου.

«Πολλοί εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ασάφεια οδηγιών ενώ τους δινόταν η ψευδής – όπως αποδείχθηκε τελικά – βεβαιότητα ότι η πληρωμή είχε δρομολογηθεί μέσω της τράπεζας” σημείωνε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ζητούσε κυβερνητική παρέμβαση.

Για “καθαρή ασάφεια και σύγχυση ως προς τις οδηγίες που είχαν δοθεί για την έκδοση του παραβόλου, την πληρωμή του και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας», μίλησε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

Από κυβερνητικής πλευράς, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημείωνε με την ευκαιρία των ερωτήσεων ότι το ΑΣΕΠ είναι Αρχή της οποίας την ανεξαρτησία σέβεται η κυβέρνηση, αναφέροντας παράλληλα:

«Το ΑΣΕΠ μας ενημέρωσε ότι έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει θετικά αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω εσφαλμένης αναγραφής του παραβόλου ή αιτήσεις για τις οποίες εντός της σχετικής δίμηνης προθεσμίας του Taxisnet πληρώθηκε άλλο ισόποσο παράβολο.

Αυτό το ανέφεραν κατά την διάρκεια και μετά τη συνάντηση με την ΔΟΕ, η οποία έκανε μια ειδική παράσταση στον ΑΣΕΠ”.

Χθές, ωστόσο, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μιλούσε ουσιαστικά για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος: “Τη νομοθετική πρωτοβουλία, όπως θα ξέρετε, την έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.

Ενδεικτικό της περιπλοκότητας του ζητήματος είναι, ωστόσο, αυτό που έσπευσε να συμπληρώσει ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθ.Παπαϊωάννου: «Σε ό,τι αφορά το παράβολο φυσικά η απόφαση είναι της Κυβέρνησης και της Βουλής, αλλά θέλω να λάβετε δύο πράγματα υπόψη σας.

Πρώτον, υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα για να βγουν οι άνθρωποι της ειδικής αγωγής, Η 2ΕΑ πιστεύουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βγει, η 3ΕΑ που είναι και η μεγάλη προκήρυξη, κάποια στιγμή στις αρχές της Άνοιξης πιστεύουμε να έχει βγει.

Εάν γίνει μία τέτοια ρύθμιση, όλα αυτά τα χρονοδιαγράμματα πάνε πίσω και αυτά με τη σειρά τους θα επηρεάσουν και το χρονοδιάγραμμα της γενικής εκπαίδευσης, που είναι και πολύς ο κόσμος, 150.000 άτομα εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας ότι θα υποβάλουν αίτηση.

Άρα, φυσικά εσείς αποφασίζετε, απλώς να ξέρετε τις συνέπειες κάποιων πραγμάτων και τον κίνδυνο βέβαια να έρθουν και σε άλλες προκηρύξεις οι αντίστοιχοι άνθρωποι, που δεν πλήρωσαν το παράβολο, να ζητάνε ανάλογη ρύθμιση και για εκείνους. Αυτά ευτυχώς δεν τα αποφασίζουμε εμείς, τα αποφασίζει η Βουλή».

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κατατέθηκε και η προαναφερθείσα τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Ν. Φίλης και Κ.Μάρκου οι οποίοι πρότειναν συγκεκριμένα να συμπεριληφθεί ως διάταξη στο σχέδιο νόμου για τα τραπεζικά ιδρύματα: «Αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του Α.Σ.Ε.Π. χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου Ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το Α.Σ.Ε.Π. για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των ως άνω προκηρύξεων, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από την δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους, ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού».

Πηγή Καθημερινή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online