“Εκτός Ύλης” νέο πολιτικό κόμμα από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

“Να αλλάξουμε τη χώρα για χάρη της επόμενης γενιάς αναπληρωτών”, ήταν το κεντρικό μήνυμα στην παρουσίαση του νέου κόμματος “Εκτός Ύλης” που παρουσιάστηκε χθες 31/03/2019 σε αίθουσα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η διακήρυξη της πολιτικής κίνησης, η οποία αναφέρεται ως «προσκλητήριο εκπαιδευτικών» περιλαμβάνει 12 βασικούς άξονες.

Στην παρουσίαση του κόμματος το οποίο απαριθμεί, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του, ήδη 2000 μέλη και 13 επώνυμες προσωπικότητες να το στηρίζουν, τονίστηκε πως η κίνηση δεν είναι αρχηγοκεντρική και αποτελεί πρωτοβουλία εκπαιδευτικών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Να σημειωθεί πως για την ώρα έχει οριστεί προσωρινή συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση πανελλήνιας συνδιάσκεψης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ώστε να οριστεί η οργάνωση του σχήματος.

Στην παρουσίαση, αναλύθηκαν οι τομείς των μεταρρυθμίσεων των οποίων το κόμμα “Εκτός Ύλης” όρισε ως κομβικούς με έμφαση τον θεσμό των αναπληρωτών. Τα βασικά σημεία που αναλύθηκαν είναι τα εξής:

  • Το ενοίκιο των σπιτιών των αναπληρωτών που υπηρετούν σε παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά θα επιδοτείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τα διατηρήσουν για τα καλοκαιρινά μπάνια.
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές) θα δικαιούνται δωρεάν σίτιση σε καταστήματα εστίασης των περιοχών στις οποίες υπηρετούν (ταβέρνες, καφενεία, καντίνες).
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε νησιά θα δικαιούνται δωρεάν 2 αεροπορικά ή 4 ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η κα. Σπυροπούλου, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του νέου σχηματισμού, περιέγραψε το νέο κόμμα ως έναν σχηματισμό “χωρίς υποχρεώσεις στα συμφέροντα, χωρίς φόβο για ρήξεις, οικογενειοκρατίες, ιδεοληψίες, χωρίς το ψέμα στον πυρήνα του. Η χώρα έχει ανάγκη ένα όχημα ιδεών από νέους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μέσα στα χρόνια έχουν αναπτύξει αρετές καθοριστικές για τη δημόσια διακυβέρνηση, όπως υπομονή, επιμονή και ευελιξία“.

Καλό μήνα σε όλους!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online