Εισηγήσεις για σκληρό lockdown στη Θεσ/νίκη: κλείνουν όλα τα σχολεία

Κοντά σε μια νέα δέσμη μέτρων για τη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο. Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε σήμερα στην πόλη, συμμετέχοντας σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις υγειονομικές αρχές της πόλης, ενώ το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης.

Μελετάται η λύση του κόφτη ως προς τον αριθμό των γραπτών μηνυμάτων στο 13033, ώστε να μπει ένα όριο στον αριθμό των ατομικών μετακινήσεων και να αποφευχθούν οι όποιες καταχρήσεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθεί τεχνικά, αφού εκτός των SMS υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης με τη χρήση της ειδικής φόρμας που μπορεί κάποιος να τυπώσει σε απεριόριστο αριθμό.

Στις σχετικές συζητήσεις υπάρχει ενεργό, αλλά λιγότερο πιθανό και το σενάριο αναστολής και των δημοτικών σχολείων, μόνο που οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, στην τακτική συνάντησή τους κάθε Τετάρτη με τους αρμόδιους υπουργούς.

Υπενθυμίζεται πως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωση το απόγευμα γενική απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 με μόνες εξαιρέσεις την εργασία, επείγον ζήτημα υγείας και βόλτα με κατοικίδιο ζώο.

Πηγή Πρώτο Θέμα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...