Ειδικοί: κλειστά δημοτικά/νηπιαγωγεια, ανοικτή ειδικη αγωγή από Δευτέρα

Ολοκληρώθηκε, αργά σήμερα (13-11-20) το απόγευμα, η μαραθώνια σύσκεψη των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το θα συμβεί με τα σχολεία της χώρας τα οποία μέχρι σήμερα είναι ανοιχτά.

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε τους επιστήμονες στην απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου. Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Η αρμόδια επιτροπή, η οποία συνεδρίαζε για περισσότερες από δύο ώρες, υπέβαλε την πρότασή της στην κυβέρνηση η οποία αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις. Οι επίσημες ενημερώσεις από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να γίνουν αύριο, Σάββατο, όπου θα αναλυθούν και όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν από εδώ και έπειτα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Το παρασκήνιο των αποφάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά υπήρξε η σκέψη να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία από τη Λάρισα και πάνω, καθώς οι περισσότερες περιοχές παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στη συνέχεια προστέθηκαν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ επί τάπητος τέθηκε το «λουκέτο» σε όλη τη χώρα, λύση η οποία προκρίθηκε τελικά από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο δείκτης μεταδοτικότητας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παραμένει χαμηλός, ωστόσο το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονέων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η κίνηση σε μικρά καταστήματα γύρω από τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ξεκαθάρισε ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online