ΔΗΣΥ: Προφορικές εξετάσεις ξένης γλώσσας για διορισμούς εκπαιδευτικών

Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δημοσίευσε τη θέση της για επαναφορά της προφορικής εξέτασης ξένης γλώσσας για τη μοριοδότηση της ξένης γλώσσας στους κατόχους τίτλων σπουδών εξωτερικού.

Ζητά η εξέταση να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις όπου η ξένη γλώσσα μοριοδοτείται (στελέχη εκπαίδευσης, διορισμοί εκπαιδευτικών).

Σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου, για τον διορισμό εκπαιδευτικών η ξένη γλώσσα μοριοδοτείται ανάλογα με το επίπεδο (μπορείτε να δείτε τη μοριοδότηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ΕΔΩ, εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης ΕΔΩ, μελών ΕΕΠ ΕΔΩ και μελών ΕΒΠ ΕΔΩ). Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Με τον νόμο 4001/2011 άρθρο 198, είχε καθιερωθεί η προφορική εξέταση της γνώσης Ξένης Γλώσσας από δυο ανεξάρτητους βαθμολογητές για τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του εξωτερικού, προκειμένου αυτή να μοριοδοτείται.

Οι βαθμολογητές εξέταζαν τους υποψήφιους ενώπιον των συμβουλίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και εφόσον οι υποψήφιοι ελάμβαναν βαθμολογία 5 και άνω με άριστα το 10, τότε μόνο προσμετρώνταν τα μόρια της Ξένης Γλώσσας.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά την επιλογή σχολικών συμβούλων το 2011 – ο νόμος προέβλεπε για όλα τα στελέχη – και είχε ως αποτέλεσμα από τους 1150 περίπου κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων του εξωτερικού να προσέλθουν στη διαδικασία εξέτασης συνολικά 136. Φυσικά, όσοι δεν προσήλθαν δεν μοριοδοτήθηκαν στην ξένη γλώσσα. Αυτό επιβεβαίωσε, σε μεγάλο βαθμό, όσα ο εκπαιδευτικός κόσμος έλεγε για τον τρόπο απόκτησης κάποιων (όχι όλων) των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του εξωτερικού.

Η εξέταση θα απαλλάξει τους πραγματικούς γνώστες της ξένης γλώσσας από τους αφοριστικούς ισοπεδωτικούς ψιθύρους οι οποίοι τους αδικούν ενώ ταυτόχρονα όσοι δεν έχουν τη γνώση της ξένης γλώσσας θα είναι δικαιολογημένα εκτεθειμένοι στα μάτια όλων των συναδέλφων τους για τον τρόπο απόκτησης των τίτλων τους.

Την απόλυτα σωστή και δίκαιη ρύθμιση αυτή κατάργησε άτυπα το δίδυμο Μπαλτά-Κουράκη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Ν.4327/15, αφού στις επιλογές στελεχών που έγιναν το 2015 δεν εφαρμόστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ρητά καταργηθεί. Η ρύθμιση καταργήθηκε οριστικά με τον τελευταίο νόμο Γαβρόγλου για την επιλογή στελεχών (Ν.4547/18).

Η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που το 2011 πρωτοστάτησε στην ψήφιση της ρύθμισης – αφού ολόκληρη η Ελλάδα βοούσε για τα μεταπτυχιακά του εξωτερικού – ζητά από την Υπουργό Παιδείας να την επαναφέρει όχι μόνο για τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά για όλες τις περιπτώσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του εξωτερικού όπου η γνώση ξένης γλώσσας μοριοδοτείται (πχ. διορισμοί εκπαιδευτικών).

Θεωρούμε αδιανόητο επειδή κάποιοι απέκτησαν το μεταπτυχιακό τους στο εξωτερικό, να παίρνουν αυτόματα, πέρα από τα μόρια του τίτλου και τα μόρια της Γλώσσας – το άριστα μάλιστα – χωρίς να υπάρχει καμία πιστοποίηση ως προς τη γνώση της, με δεδομένο και το γεγονός ότι κάποιοι τίτλοι πανεπιστημίων του εξωτερικού δεν αναγνωρίζονται πλέον στη Χώρα μας (ενώ παλαιότερα αναγνωρίζονταν) για λόγους τους οποίους όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online