Δελτίο Τύπου Συντονιστικό Αναπληρωτών για την αυριανή απεργία

Δελτίο Τύπου Πανελλαδικής Συνέλευσης του Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Όλες και όλοι στην απεργία – Δευτέρα 11/10, 11πμ Εφετείο, Αθήνα
11.30πμ Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 8/10 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού με συμμετοχή συναδέλφων/ισσών από όλη τη χώρα. Κυριάρχησαν ο παλμός των συναδέλφων για την απεργία της Δευτέρας 11/10 και η οργή για τα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση!

Καταγγέλθηκε με έντονο τρόπο η απόπειρα κατάργησης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου με τους νόμους 4692/20 και 4823/21 και της απόπειρας εφαρμογής εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Το σχολείο που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα κυριολεκτικό κάτεργο για εκπαιδευτικούς, μαθητ(ρι)ες και γονείς!

Αξιολόγηση σημαίνει κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων με σχολεία πολλών ταχυτήτων, οικονομικά αυτόνομα, να ψάχνουν χορηγούς και δωρεές για να επιβιώσουν, διαφορετικά θα κλείνουν, με 25 και παραπάνω παιδιά στα τμήματα, αδύνατον να επιτελέσουν παιδαγωγικό έργο, με εκπαιδευτικούς διεκπεραιωτές έργου χωρίς παιδαγωγική ελευθερία, με περιεχόμενο μάθησης που θα καθορίζεται κάθε φορά από τις ανάγκες της αγοράς (βλέπε εργαστήρια δεξιοτήτων) και άνοιγμα της ψαλίδας των ταξικών ανισοτήτων!

Τη στιγμή που όλα αυτά είναι απολύτως ορατά στο άμεσο μέλλον σε περίπτωση εφαρμογής των νόμων Κεραμέως, οι αναπληρωτ(ρι)ες βλέπουμε τα δικαιώματά μας να κατακρημνίζονται με το αίσχος του τρόπου πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών∙ με την υποτιθέμενη τεχνολογική εξέλιξη των sms, την αδιαφάνεια και το πάρτυ των κονέ στις διευθύνσεις με την απόκρυψη κενών στις δηλώσεις μέσω ΟΠΣΥΔ και των μετακινήσεων αναπληρωτ(ρι)ών κατά το δοκούν των διευθυντών εκπαίδευσης.

Η παράλληλη στήριξη εμφανώς «εξορθολογίστηκε», όπως ονόμασε το πλαφόν που αρνούνταν κατηγορηματικά το ΥΠΑΙΘ το καλοκαίρι, και τώρα αντιμετωπίζουμε στα σχολεία κουτσουρεμένες παράλληλες, παιδιά με ελάχιστες ώρες και άλλα χωρίς καθόλου στήριξη που στην ουσία το ΥΠΑΙΘ τους λέει να κάτσουν σπίτια τους!

Την ίδια στιγμή, η Κεραμέως από τη μια γιορτάζει την ημέρα του εκπαιδευτικού και από την άλλη βγαίνει στα κανάλια και ρίχνει όλες τις ευθύνες για τα κενά στα σχολεία στους εκπαιδευτικούς που παίρνουν άδειες! Το απύθμενο θράσος και η γελοιότητα αυτού του ισχυρισμού μάς κάνει πραγματικά έξαλλους-ες, καθώς όπως καταγγέλθηκε σε σχολεία του Ρεθύμνου υπάρχει μέχρι και σήμερα μόνο 1 ειδικότητα, ενώ πανελλαδικά τα κενά είναι ακόμα και μετά τη Β’ φάση πάρα πολλά!

Μέσα σε λίγες μέρες και ενώ εκπαιδευτικοί αναγκάζονται ακόμα να πληρώνουν από την τσέπη τους τεστ για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους ως εργαζόμενοι μέσα στα σχολεία, πολλά τμήματα κλείνουν και «εξορθολογίζονται» σε 28άρια, που σημαίνει άμεση περικοπή στις προσλήψεις αναπληρωτ(ρι)ών και καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ οι υπερωρίες που θα επιβάλουν στους εκπαιδευτικούς οι διευθυντ(ρι)ες με τον νέο νόμο Κεραμέως θα σημαίνουν συρρίκνωση του ολοημέρου αλλά και των προσλήψεων. Οι αναπληρωτ(ρι)ες είμαστε οι πρώτοι-ες που βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Σε όλα αυτά το υπουργείο εφαρμόζει αυταρχισμό και αδιαφορία! Η τακτική που ακολουθεί το ίδιο και οι διάφοροι καλοθελητές του είναι εκφοβισμοί και απαγορεύσεις, ενώ προσπαθούν να φέρουν σιγή νεκροταφείου παντού! Οι αγωγές του ΥΠΑΙΘ απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία μας μάς βρίσκουν απέναντι και σε θέση μάχης. Συνεχίζουμε την πάλη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και του δικαιώματός μας στην απεργία, κόντρα στους αντιεκπαιδευτικούς και αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, ενάντια σε κάθε μέσο πειθάρχησης.

Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα 11.00 στο Εφετείο και στη Θεσσαλονίκη 11.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στο πανό του Συντονιστικού και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Επικοινωνούμε τη δράση μας και τα αιτήματά μας σε γονείς και κοινωνία.

Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα και σε κάθε συλλογική διαδικασία των σωματείων μας!

Σηκώνουμε ξανά το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

Απαιτούμε:

  • Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας
  • Δημόσια ανάρτηση πινάκων πρόσληψης και τοποθέτησης για διαφανή και νόμιμη διαδικασία τοποθέτησης
  • Άμεση φάση προσλήψεων για κάλυψη ΟΛΩΝ των υπόλοιπων κενών κάθε ειδικότητας
  • Κάλυψη όλων των αιτημάτων της παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ με έναν εκπαιδευτικό προς έναν μαθητή. Στελέχωση των σχολείων με ΕΒΠ, σχολικούς νοσηλευτές σύμφωνα με τις ανάγκες
  • Δωρεάν τεστ για όλους-ες. Το δικαίωμα στην εργασία δεν εξαγοράζεται!
  • Άμεση κατάργηση του θεσμού τρίμηνης σύμβασης. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας
  • Κατάργηση του ν. 4589/19 του προσοντολογίου και του ν. 4692/20 Κεραμέως. Καμία σκέψη για ΑΣΕΠ, γραπτό διαγωνισμό και συνεντεύξεις
  • Κατάργηση του ν. 4823/21 και του νόμου Χατζηδάκη
  • Αν φοβηθούμε τώρα μια φορά, μετά δεν θα νιώθουμε τίποτα πέρα από φόβο!
  • Σπάμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, δίνουμε συλλογικό αγώνα για να υπερασπίσουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online