ΑΣΕΠ: δεν έχει ανακληθεί από τη ΝΔ το αίτημα για προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την ηγεσία του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. Η αντιπροσωπία αποτελούνταν από τον τομεάρχη Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπλ. τομεάρχη Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τη βουλευτή και πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συζήτηση η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση υλοποίησης των 4500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, καθώς και για τη μη έκδοση της προκήρυξης για τη Γενική Εκπαίδευση.

Σημείωσαν, ακόμα, πως για την προκήρυξη της γενικής εκπαίδευσης είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα από την απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αίτημα το οποίο δεν έχει ανακληθεί από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συνεπώς πρέπει να υλοποιηθεί από το ΑΣΕΠ.

Η ηγεσία του ΑΣΕΠ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του έτους 2019 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την κατάρτιση πινάκων για την Ειδική Αγωγή. Όσον αφορά τη Γενική Εκπαίδευση, δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και δεν έγιναν κατανοητές οι ακριβείς αιτίες της μη έκδοσης προκήρυξης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ηγεσία του ΑΣΕΠ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των 4500 διορισμών της ειδικής αγωγής, όπως και την επίσπευση της διαδικασίας για τη γενική εκπαίδευση ώστε να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21.

Επίσης, στη συζήτηση τέθηκε η ανάγκη λειτουργίας του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς στο Συμβούλιο προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ. Η ηγεσία του θεσμού δεσμεύτηκε πως η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχιστεί κανονικά.

Πηγή Ipaidia
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online