Ανοικτή επιστολή Κοινωνιολόγων για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου φοιτητών Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με τα τα επαγγελματικά δικαιώματα των Κοινωνιολόγων

Αμεση επίλυση και αποκλεισμός των υποψηφίων του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ από τον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών)

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα προγράμματα σπουδών των δύο κατευθύνσεων του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ., τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τη δυνατότητα ένταξης στις Κοινωνικές Επιστήμες λόγω ενός καθαρά ρουσφετολογικού νόμου (Ν.3794/2009), που βαφτίζει τους αποφοίτους του ανωτέρω τμήματος ως Κοινωνιολόγους ΠΕ10, νυν ΠΕ78, χωρίς καμία συνάφεια αντικειμένου, χωρίς καμία σχέση των δύο κατευθύνσεων του ανωτέρω τμήματος με τις Κοινωνικές Επιστήμες και μετά την έκδοση των προσωρινών πινάκων της Προκήρυξης 3ΕΑ του ΑΣΕΠ απαιτούμε:

  • Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα τροποποιεί την παρ. 2γ. του άρθρου 39 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α/04-09-09), ώστε το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. να μην εντάσσεται στον κλάδο ΠΕ10 (Κοινωνιολόγων) και νυν ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), καθώς ουδεμία σχέση έχει το εν λόγω τμήμα και οι δύο κατευθύνσεις του με τις Κοινωνικές Επιστήμες.
  • Η νομοθετική ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε όλοι οι υποψήφιοι του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΜΑΚ. να αποκλειστούν από τον πίνακα ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) εν όψει των επικείμενων διορισμών και να μην αδικηθεί κανένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Κοινωνικός Επιστήμονας, τίτλος που βασίζεται στα συναφή προγράμματα σπουδών των αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Με το ρουσφετολογικό άρθρο 39 του Ν. 3794/2009 ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2009, κάποιοι προσπάθησαν και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα σε ένα τμήμα Πανεπιστημίου, το οποίο ουδεμία συνάφεια έχει με τις Κοινωνικές Επιστήμες.

Για ποιον; Και γιατί; Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του θέματος πριν την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρξει καμία περίπτωση διορισμού υποψηφίου “άσχετου” με τον κλάδο των Κοινωνικών Επιστημών, καθώς και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων στις μελλοντικές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ78.

Ας μη συνεχιστεί η κατάφωρη αδικία και πληρώσουν το τίμημα, εκπαιδευτικοί με πλήρη συνάφεια αντικειμένου, χρόνια προυπηρεσίας στην Ειδική Αγωγή, εξαιτίας φωτογραφικών διευκολύνσεων.

Άρση της αδικίας ΤΩΡΑ, τη στιγμή που θέλουμε και υποστηρίζουμε όλοι την ύπαρξη ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους πλήρους ευνομίας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online