Ανοίγουν 1 Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, σταθμοί, ειδικά σχολεία

Μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 24-5-20 ότι από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 θα επαναλειτουργήσουν:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), 
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων,
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Θα ακολουθηθεί το μοντέλο των γυμνασίων και λυκείων, με τους μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο μέρα παρά μέρα, και τις τάξεις να κάνουν ξεχωριστά διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Στην ενημέρωση, τη Δευτέρα, των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, στη 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Όπως επισήμανε νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως είναι μικρός, ενώ και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές.

Πηγή skai.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online