Αναστολή λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου-δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα

Δυναμιτίζεται επικίνδυνα το κλίμα λίγες ημέρες πριν τις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου μετά και τη σημερινή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Η κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ήταν τεταμένη από χθες όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη – όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κοντάρια, κράνη και πυροσβεστήρες – και αμέσως μετά ακολούθησε με απόφαση της Συγκλήτου η αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου.

Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, θεωρώντας ότι η κίνηση της Συγκλήτου να αναστείλει τη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστήμιου στρέφεται κατά του φοιτητικού κινήματος, αποφάσισαν να μπουν στο κτίριο της Πατησίων προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η Αστυνομία θεώρησε ότι με την κίνησή των φοιτητών υπήρξε κάποιου είδους παρανομία και αποφάσισε να εισβάλει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή με αποτέλεσμα να παραμένουν μέσα στο κτίριο δεκάδες φοιτητές εγκλωβισμένοι.

Το νέο επεισόδιο δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα ενόψει των τριήμερων επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου οι οποίες θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μετά και την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το προσκλητήριο φοιτητών προκειμένου να βρεθούν αλληλέγγυοι και φοιτητές στο ίδρυμα έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Ενας τραυματίας

Από τα επεισόδια ένα άτομο τραυματίστηκε, ενώ στο σημείο έσπευσε μηχανή του ΕΚΑΒ προκειμένου να παρασχεθούν εάν παραστεί η ανάγκη οι πρώτες βοήθειες.

Ο γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών Πάνος Παπανικολάου δήλωσε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι ενώ πέντε ακόμη αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Συγκέντρωση φοιτητών

Οι φοιτητές νωρίτερα είχαν συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας στις 11 το πρωί, όπου από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτήρισαν, απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η σχόλη.

Δρακόντεια μέτρα ενόψει Πολυτεχνείου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου λαμβάνει η ΕΛΑΣ καθώς τόσο μετά τις συλλήψεις τριών ατόμων τους οποίους συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα όσο και μετά την επιχείρηση σε κατειλημμένο στέκι αντιεξουσιαστών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά και τη σημερινή εισβολή των αστυνομικών στην πρώην ΑΣΟΕΕ, δημιουργείται μία εκρηκτική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν, για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή με τη καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ .

Νέα ένταση έξω από το Οικονομικό πανεπιστήμιο

Πάντως την ώρα που φαινόταν να είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα και τις αστυνομικές δυνάμεις να υποχωρούν επικράτησε νέα ένταση, έξω από το πανεπιστήμιο όταν κάποιοι πήγαν στα σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Πηγή in.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online