Αναπληρωτές Πάρου: θέλετε τουρίστες ή εκπαιδευτικούς;

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Πάρου-Αντιπάρου για το πρόβλημα εξασφάλισης στέγης

Κάθε νέα σχολική χρόνια, από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι και τους επόμενους μήνες που συνεχίζονται οι προσλήψεις, η αγωνία, το άγχος και η ανασφάλεια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κορυφώνεται. Με την ανακοίνωση των προσλήψεων καλούμαστε σε περιορισμένο χρόνο να παρουσιαστούμε στις αντίστοιχες διευθύνσεις, περιμένοντας μετέπειτα την τοποθέτησή μας.

Αναγκασμένοι σε ένα νομαδικό τρόπο ζωής, με μία βαλίτσα στο χέρι από κάθε γωνιά της χώρας ξεκινάμε πάλι από την αρχή, έχοντας ως πρώτο μέλημα την εύρεση στέγης. Στις Κυκλάδες, συγκεκριμένα, λόγω της έντονης τουριστικoποίησης των τελευταίων χρόνων, η εύρεση αξιοπρεπούς κατοικίας από αναπληρωτές καθίσταται από δύσκολη έως ανέφικτη. Δεν είναι μόνο η Μύκονος και η Σαντορίνη!

Πλέον, εργαζόμενες/οι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε όλα τα νησιά του νομού. Το νησί της Πάρου δεν εξαιρείται από την εν λόγω κατάσταση.

Απόρροια όλου αυτού είναι η επιβολή υπέρογκων ενοικίων από τους ιδιοκτήτες κατοικιών και μάλιστα υπό τον εκβιαστικό όρο της εκδίωξης του κάθε ενοίκου τον Ιούνιο, προκειμένου να προχωρήσουν στη βραχυχρόνια μίσθωση της κατοικίας (Airbnb).

Με περίσσιο θράσος ιδιοκτήτες απαιτούν από αναπληρωτές: «αν είσαι ένας 300 ευρώ, αν είστε δύο τότε 400 ευρώ» ή «αν έχετε κατοικίδιο 50 ευρώ επιπλέον».

Όλα αυτά αποτελούν εκφάνσεις κοινωνικού κανιβαλισμού που επικρατούν στις τουριστικοποιημένες περιοχές. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πλήρους εμπορευματοποίησης των πάντων, το μείζον για τη δημοτική αρχή είναι η κατάρριψη των ρεκόρ αφίξεων και η προσέλκυση «ποιοτικότερου» τουρισμού και το ελάσσον η ποιότητα ζωής και στέγασης των εργαζομένων αναπληρωτών εκπαιδευτικών του νησιού.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, κόντρα σε λογικές ανάθεσης, οργανωνόμαστε και συλλογικά διεκδικούμε το αυτονόητο, να εφαρμόσει ο δήμος Πάρου το άρθρο 349 του Νόμου4512/2018 όπως έχει ήδη γίνει πράξη στους δήμους Μυκόνου, Μήλου, Κιμώλου και Σαντορίνης.

Απαιτούμε μηνιαία καταβολή επιδόματος στέγασης ή δωρεάν παροχή κατάλληλου καταλύματος διαμονής σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Κόντρα στη μοιρολατρία και την απάθεια διεκδικούμε την αξιοπρεπή διαβίωσή μας στο νησί της Πάρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online