Ανακοίνωση για την έκπτωση ναύλων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Εκκίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ

Τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μεταφορών και Υποδομών και το Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάθε σχολικό έτος, τα τελευταία χρόνια, έβγαζαν κοινή απόφαση για έκπτωση των ναύλων σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ΚΤΕΛ της χώρας.

Σκοπός είναι η οικονομική διευκόλυνση των συναδέλφων αναπληρωτών να μεταβούν στις οικογένειές τους τις μέρες των εορτών, ως το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς των ανθρώπων που υποστηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας (απομακρυσμένα νησιά, ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές κλπ).

Παρατηρούμε ότι φέτος, παρόλο που εκδόθηκε η σχετική απόφαση της έκπτωσης τον Σεπτέμβριο με τις προσλήψεις των αναπληρωτών, δεν βγήκε για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σχετική ανακοίνωση – αίτημα εξέδωσε και η ΔΟΕ για το θέμα αλλά φαίνεται πως το υπουργείο παιδείας πήρε μια πολιτική απόφαση να μην εκδώσει την αντίστοιχη απόφαση για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το φαινόμενο αυτό, καθότι οι οικονομικοί πόροι είχαν εξασφαλιστεί μέσω του προϋπολογισμού του 2019. Επομένως δεν μπορεί να μην αποτελεί πολιτική απόφαση το “hair cut” αυτής της οικονομικής διευκόλυνσης, την ίδια μάλιστα περίοδο που δίνονται έκτακτα επιδόματα Χριστουγέννων στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των σωμάτων του στρατού ενώ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλο (οι εκπαιδευτικοί εν προκειμένω) να περνούν τις γιορτές με τους ήδη μειωμένους, κατά πολύ, μισθούς.

Καταγγέλλουμε την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να περικόπτει διευκολύνσεις των δημόσιων εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση του δημόσιου τομέα μόνο σε ό,τι αφορά την καταστολή και όχι σε αυτόν της δημόσιας εκπαίδευσης, του βασικού κοινωνικού πυλώνα υποστήριξης της νέας γενιάς.

Η προοπτική τη κυβέρνησης να υποβαθμίζει (οικονομικά και κοινωνικά) σταδιακά τον δημόσιο εκπαιδευτικό και το δημόσιο σχολείο θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online