Αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για συνάντηση με θέμα την κατανομή των 4500 θέσεων μόνιμων διορισμών ειδικής αγωγής

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής υπέβαλε αίτημα για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και με την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη για την επίσπευση της κατανομής των 4500 θέσεων μόνιμων διορισμών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ- ΕΒΠ. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το αίτημα.

Αξιότιμες, κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

Παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε στο αίτημα μας για μία συνάντηση το συντομότερο δυνατό, ενόψει των σύνθετων και επειγόντων θεμάτων που έχουν προκύψει στο χώρο της εκπαίδευσης, προκειμένου να σας εκθέσουμε από κοντά τα θέματα που μας απασχολούν και παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ζητάμε όπως μεριμνήσετε για:

1. Άμεση δίκαια και ισόποση κατανομή των 4500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Δεδομένου του ότι στις 19/9/2019 ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες της προκήρυξης 1ΕΑ για το ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ, θεωρούμε ότι η μη ανακοίνωση της κατανομής των 4500 θέσεων από πλευράς ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ πριν την ανακοίνωση των Πινάκων, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη διαφανή διαδικασία των διορισμών.

Επισημαίνουμε τον ελάχιστο αριθμό των μόνιμων υπηρετούντων συναδέρφων Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και σε Κ.Ε.Σ.Υ. (713 συνολικά), τις κενές οργανικές θέσεις (1733) και  την ανάγκη για επαρκή στελέχωση από μόνιμο και σταθερό προσωπικό σε όλες τις δομές του Υπουργείου Παιδείας, διότι τα κενά είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλά.

Οποιαδήποτε κατανομή που θα αδικεί τον ρόλο και τη θέση του ΕΕΠ – ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

2. Άμεση απόδοση του 25% ων πιστώσεων που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία καθώς και συμπερίληψη θέσεων ΕΕΠ – ΕΒΠ στις πιστώσεις που θα δοθούν στη β΄ φάση προσλήψεων από το ΥΠΕΘ, η οποία όπως έχουμε ενημερωθεί θα πραγματοποιηθεί στις 25/9/2019.

Οι μειωμένες πιστώσεις αναπληρωτών σε θέσεις ΣΜΕΑΕ έχουν ως συνέπεια την υποστελέχωση των σχολικών δομών σε όλη την επικράτεια. Δεν καλύφθηκαν στην α΄ φάση ούτε τα οργανικά κενά που προβλέπονται πόσο μάλλον τα λειτουργικά.

Με έγγραφο της η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ζήτησε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών έως τις 23/09/2019, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο έγγραφο για τα κενά του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Το πρόγραμμα των ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ δεν έχει υπογραφεί ακόμα από την υπουργό και υπάρχει ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η κατανομή αυτού στη β΄ φάση.

3. Άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκύκλιου για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Σύμφωνα με το άρθρο 64 “Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.” αναφέρεται ότι οι μετατάξεις του παρόντος άρθρου διενεργούνται μετά τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.).

Παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος ή και απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τα παραπάνω αιτήματα η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τα έχει επισημάνει σε ξεχωριστά έγγραφα στα:

  • αρ.πρ.116/05-09-2019
  • αρ.πρ.115/29-08-2019
  • αρ.πρ.114/23-08-2019
  • αρ.πρ.113/23-09-2019
  • αρ.πρ.108/26-07-2019
  • αρ.πρ. 107/24-07-2019
  • αρ. πρ. 103/15-07-2019

και δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία επίσημη απάντηση από την πλευρά σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας  ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Πηγή ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online