5 τραγούδια γραμμένα για εκπαιδευτικούς

Κάνεις μία ώρα να πας και μία ώρα να γυρίσεις στο σχολείο καθημερινά; Σου αρέσει να βάζεις ακουστικά και να απομονώνεσαι από τη φασαρία τις φωνούλες των παιδιών το διάλειμμα; Θέλεις να ακούγεται μουσική στο σπίτι το Σαββατόβραδο όταν διορθώνεις γραπτά για να ξεχνάς πως είσαι μόνος, κανείς δεν σε παίρνει τηλέφωνο και δεν έχει τίποτα καλό η τηλεόραση; Όποια και αν είναι η ανάγκη σου για μουσική, έχουμε επιλέξει τα 5 τραγούδια που πρέπει να αποτελούν το soundtrack ενός εκπαιδευτικού.

1. Pink Floyd – Another Brick In The Wall, Part Two

Η νούμερο 1 επιλογή κάθε εκπαιδευτικού. Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί που το πέτυχαν στην εποχή του (δεν θα πάρω σύνταξη ποτέ), έχουν κάνει το τραγούδι των Pink Floyd προσωπικό ύμνο και ονειρεύονται τη στιγμή που θα παίζει από τα μεγάφωνα του σχολείου την τελευταία μέρα τους στη δουλειά και οι μαθητές θα τους παροτρύνουν να κάνουν stage dive από το κεφαλόσκαλο της πρωινής προσευχής. We don’t need no education, αλλά ο κύριος των Μαθηματικών είναι είδωλο.

2. The Jackson 5 – ABC

Ο Michael και οι άλλοι 4 Jackson έχουν ερμηνεύσει με συνέπεια και επαγγελματισμό ένα τραγούδι που είναι ιδανικό για επανάληψη της ύλης των μαθηματικών που πρόκειται να διδάξουν εκπαιδευτικοί μικρών τάξεων. Το βάζεις στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου και ακούς μαζί με τους υπόλοιπους από το γκρουπάκι στο repeat “its easy as, 1 2 3”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αντίστοιχο τρόπο από εκπαιδευτικούς μουσικής (“as simple as, do re mi”).

3. The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays

Οι Μπουμαστικοί αρουραίοι τραγουδούν “And nobody’s gonna go to school today”, η δασκάλα δακρύζει στη σκέψη μιας 28ης Οκτωβρίου που φέτος έπεσε Σάββατο και τραγουδάει δυνατά ανάμεσα σε λυγμούς και πνιγμένες κραυγές “Oh, oh, oh tell me why / I don’t like Mondays!” τραβώντας τη στάμπα “Mondays are not for me” της μπλούζας που αγόρασε από το ebay και πήγε με λεωφορείο στο Αίγιο να την πάρει γιατί ο κούριερ δεν ερχόταν στην Κέρτεζη.

4.The Smiths – The Headmaster Ritual

Αγαπημένο κομμάτι αναπληρωτών που έχουν αποκλειστεί σε νησί για Χριστούγεννα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σέρνουν τα βήματά τους στην προβλήτα με το νερό να τους χτυπάει το πρόσωπο, τα παλαμάρια των πλοίων να τρίζουν και από τα ακουστικά στα αυτιά τους να ακούγεται “I want to go home / I don’t want to stay / Give up education / As a bad mistake”.

5. Teacher I Need You – Elton John

Ένα σχετικά άγνωστο τραγούδι του John που αν κάποιος το ακούει είναι σίγουρα εκπαιδευτικός και είναι Παρασκευή. Αισιόδοξα μηνύματα για τη σχέση μαθητών-εκπαιδευτικών μέσα από την ερωτική εξομολόγηση ενός μαθητή προς τη δασκάλα του – η οποία ίσως είναι λίγο παρατραβηγμένη, αλλά ας ποντάρουμε στην παιδική αθωότητα – που επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα, τόσα χρόνια σπουδών δεν πήγαν χαμένα και για την αγάπη των παιδιών αξίζει να θυσιάζουμε χρήματα, προσωπική ζωή, χρόνο και ψυχική υγεία.

Bonus track: Iggy Pop & Goran Bregovic – In The Death Car

Αν και δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση, το τραγούδι του Pop αγαπιέται πολύ από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γιατί αποπνέει εκείνη την ανεμελιά του ταξιδιού που τους είναι πολύ γνώριμη. Όταν το ακούει ένας αναπληρωτής αναπολεί τον πρωινό πάγο της πρώτης του πρόσληψης, την ομίχλη στο οροπέδιο με μειωμένο ωράριο, το άγονο δρομολόγιο που μια Τετάρτη γίνεται την άλλη όχι και ένα χαμόγελο αναμνήσεων σχηματίζεται στα σκασμένα από το κρύο και την υγρασία χείλη του. Συνοδεύεται με ψημένη ρακή Αμοργού και καλαθάκι Λήμνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online