“Το ΥΠΑΙΘ να χορηγήσει πλήρη την εννεάμηνη άδεια ανατροφής”

Δημοσιεύουμε ανοικτή επιστολή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που απαντά στην πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστούς εκπαιδευτικού και ΕΕΠ-ΕΒΠ (δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ).

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε – πριν ακόμη καλά καλά προλάβουμε να αποδώσουμε διθυραμβικές ευχαριστίες κι επαίνους για τους πρώτους στην ιστορία διορισμούς στον πολύπαθο κλάδο της Ειδικής Αγωγής – στην κοινοποίηση εγκυκλίου με την οποία καταλύει κάθε νόμιμο δικαίωμα στην άδεια ανατροφής τέκνου για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3528/2007.

Αφού δουλέψαμε σχεδόν 20 χρόνια ως αναπληρωτές, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στις άδειες, αφού για να γεννήσουμε τα παιδιά μας πολλές γυναίκες εκπαιδευτικοί αναγκαζόμασταν να παραιτηθούμε επειδή δεν δικαιούμασταν άδεια επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, αφού πολλές αφήναμε τα μικρά παιδιά μας σε παππούδες για να πάμε στις εσχατιές της χώρας γιατί θα αποκλειόμασταν από τους πίνακες ή θα χάναμε προϋπηρεσία, ερχόμαστε αντιμέτωπες με την αναλγησία της κυβέρνησης.

Αντί, λοιπόν, το Υπουργείο να βοηθήσει τους νέους γονείς με τις άδειες ανατροφής των παιδιών, δημιουργεί νέους αποκλεισμούς. Συγκεκριμένα: 

1. Καταργείται το δικαίωμα στην άδεια ανατροφής σε όσους έχουν τέκνο άνω των 2 ετών. 

2. Το Υπουργείο, με τους μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιεί στην εγκύκλιο, προεξοφλεί ότι έχει γίνει χρήση μειωμένου ωραρίου από τους εκπαιδευτικούς πριν το διορισμό και αυθαιρέτως αφαιρεί τις ημέρες αυτές από όλους τους αιτούντες εννεάμηνης άδειας, ακόμα κι αν δεν έχει γίνει καμία χρήση αυτής της διευκόλυνσης.

3. Στην εγκύκλιο δεν υπάρχει πεδίο που να υπολογίζει την άδεια σε περίπτωση χρήσης μειωμένου (διδακτικού) ωραρίου (ενώ υπάρχει τύπος για τον υπολογισμό της άδειας στο υπ.αρ. 96623/Δ2/12. 9. 2006 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ). 

4. Ο υπολογισμός στους τύπους της εγκυκλίου είναι αυθαίρετος, καθώς δεν στηρίζεται σε κάποια νομοθεσία ούτε υπάρχει αντιστοίχιση ανάμεσα στο μειωμένο ωράριο και τους μήνες ανατροφής. 

Με την εγκύκλιο αυτή, παραβιάζονται κατοχυρωμένα δικαιώματα και παράλληλα διαστρεβλώνεται η νομοθεσία, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη γνωμοδότηση των νομικών συμβούλων της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ για το θέμα αυτό.

Η μητρότητα και η προστασία της είναι αναφαίρετο δικαίωμα και είναι πραγματικά παράλογο να περικόπτονται δικαιώματα που αφορούν στην ανατροφή τέκνων ούτως ή άλλως, πολύ περισσότερο όταν ταυτόχρονα γίνεται εσφαλμένη ερμηνεία και χρήση των νόμων. 

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο και να χορηγήσει σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν τέκνα κάτω των τεσσάρων ετών, πλήρη την εννεάμηνη άδεια ανατροφής (αφαιρούμενου βεβαίως του διαστήματος που ίσως κάποιοι έχουν κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου είτε άλλων διευκολύνσεων)”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online