Απόψεις: “πότε θα εκδοθεί η διευρυμένη λίστα ευπαθών ομάδων;”

Δημοσιεύουμε το άρθρο συναδέλφισσας σχετικά με τη διεύρυνση της λίστας των ευπαθών ομάδων.

“Η κ. Κεραμέως μας ενημέρωσε (στις 37 ερωτήσεις – απαντήσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων) ότι δικαιούνται ειδική άδεια οι εκπαιδευτικοί που ορίζονται ως ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή άτομα με βαριά καρδιοπάθεια, άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια, άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη, καρκινοπαθείς υπό ενεργό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία & μεταμοσχευμένοι ασθενείς.

Επίσης άδεια δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας.  

Πριν από  λίγες ημέρες ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Κοντοζαμάνης στην καθημερινή τους ενημέρωση μας είπαν ότι θα διευρύνουν τη λίστα των ευπαθών ομάδων και θα εντάξουν σε αυτή τους έχοντες χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά, ηλικία άνω των 65 ετών, εγκύους κ.λ.π. και ότι σύντομα θα εκδοθεί ΚΥΑ.

Ωστόσο, στην εγκύκλιο που εξέδωσε η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προβλέπεται ειδική άδεια μόνο για τους εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως αυτές έχουν οριστεί από το  Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας να μας απαντήσει πότε θα εκδοθεί  η ΚΥΑ που θα περιλαμβάνει τη νέα διευρυμένη λίστα των ευπαθών ομάδων και η κ. Κεραμέως να μας απαντήσει γιατί στην εγκύκλιο της Γ.Γ. του Υπουργείου δεν γίνεται αναφορά στην άδεια που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες όπως έχουν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας.

Φαίνεται πως η κ. Κεραμέως και ο κ. Τσιόδρας εμπαίζουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών και αδιαφορούν επιδεικτικά για την υγεία και τη ζωή των ευπαθών ομάδων, “θυσιάζοντάς” τους στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αν όμως κάποιοι από αυτούς νοσήσουν σοβαρά ή χάσουν τη ζωή τους, από ποιους θα ζητηθούν ευθύνες;”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online