Κεραμέως: την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή των εκπαιδευτικών

«Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις», είπε η Υπούργος Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο και την επαναλειτουργία τους, σταδιακά από τον Μάιο.

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως επεσήμανε η Υπουργός, «πήραμε νωρίς σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας”.

Η Υπ. Παιδείας είπε ακόμη ότι «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων”.

Ακόμη, η Υπουργός είπε ότι “με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Πηγή Antenna
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online